Woody Harrelson si zahraje Himmlerova osobního lékaře

Woody Harrelson si zahraje Himmlerova osobního lékaře | Fandíme filmu
ContentFilm International
Nový psychologický thriller z 2. světové války se bude jmenovat The Man With The Miraculous Hands.

Felix Kersten byl fyzioterapeut, jenž do dějin vstoupil jako ošetřující lékař Heinricha Himmlera, jednoho z čelních představitelů nacistického Německa a autorů holokaustu. Kersten pomáhal Himmlerovi s jeho nesnesitelnými bolestmi břicha, díky čemuž na něj měl jistý vliv. Díky manipulaci a svému vyjednavačskému umu byl Kersten schopný zachránit životy tisíců lidí, kteří by jinak skončili ve vyhlazovacích táborech.

Nebo tak alespoň fyzioterapeuta vykresluje Joseph Kessel v knize The Man with the Miraculous Hands: The Fantastic Story of Felix Kersten, Himmler’s Private Doctor. Při pohledu na Wikipedii se zdá, že ve skutečnosti byla Kerstenova role daleko méně jednoznačná, nicméně chystaný snímek The Man with the Miraculous Hands (Muž se zázračnýma rukama) bude vycházet právě z Kesselovy knihy.

Filmovou adaptaci chystá Oren Moverman, režisér a scenárista, jenž byl za scénář k filmu Posel v roce 2010 nominovaný na Oscara. Na Poslovi a na snímku Policejní divize Rampart spolupracoval s Woodym Harrelsonem, který se chopí hlavní role i v The Man with the Miraculous Hands. Také Harrelson byl za Posla nominovaný na Oscara, stejně jako za Lid versus Larry Flint nebo za Tři billboardy kousek za Ebbingem. Naposledy jsme si Woodyho mohli užít v roce 2019 v Bitvě o Midway, od té doby jeho další projekty odsouvá pandemie. Letos bychom jej jako padoucha měli vidět ve Venomovi 2, snad se dočkáme i novinky Rubena Östlunda Triangle of Sadness a příští rok by měl Harrelson otevřít akčňákem The Man from Toronto.

Foto je ilustrační, ze snímku Posel (ContentFilm International)

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest