Indiana Jones 5: Jednu z hlavních rolí ztvární Mads Mikkelsen

Indiana Jones 5: Jednu z hlavních rolí ztvární Mads Mikkelsen | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Mikkelsen je v laufu. Z Fantastických zvířat zamíří rovnou do Indiany Jonese.

Ať už Indiana Jones 5 dopadne jakkoliv, musí se mu nechat, že se mu dopředu daří oznamovat jen ta správná jména. Projekt stál mnoho let na mrtvém bodě a tvůrci si s ním nevěděli rady. Steven Spielberg vycouval a v tu chvíli za něj byla vybrána skvělá náhrada: James Mangold, režisér Logana, Le Mans '66 nebo Walk the Line. Mangold se také sám pustil do scénáře. Hudbu opět složí legendární John Williams, jemuž vděčíme za ikonickou Indyho znělku. A s tím, jak se blíží letní natáčení, se začalo nabírat také obsazení. Nejprve byla do hlavní ženské role najata britská kometa Phobe Waller-Bridge. A teď pro změnu štáb zalovil v Dánsku a vytáhl si Madse Mikkelsena.

V tuhle chvíli nevíme, jakou roli by měl sehrát, známo je jen to, že má vedle Waller-Bridge a Forda ztvárnit jednu z ústředních postav. Podobně jako herecká kolegyně je Mads aktuálně v kurzu. Vidět jej můžeme v hořké komedii Chlast, jež momentálně bojuje o Oscary. Hodně pozornosti na sebe strhlo také jeho přeobsazení do role, jež donedávna ztvárňoval v sérii Fantastická zvířata Johnny Depp. Tím ale výčet jeho účastí na velkých značkách nekončí. Svoje štěstí zkusil už u Marvelu (Doctor Strange), ve Star Wars (Rogue One) i v Bondovi (Casino Royale). Skvělé jméno si udělal také seriálem Hannibal, kde ztvárnil titulární roli, a v Evropě se parádně zapsal snímky jako Hon nebo Královská aféra, popřípadě trilogií Dealer.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 28. 7. 2022 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge a Mads Mikkelsen.

Titulní foto je ilustrační: Indina Jones 4 (Lucasfilm)

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Indiana Jones 5: Jednu z hlavních rolí ztvární Mads Mikkelsen | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Jednu z hlavních rolí ztvární Mads Mikkelsen | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest