Bleskovky: Herci, kteří zpětně zkritizovali vlastní filmy

Bleskovky: Herci, kteří zpětně zkritizovali vlastní filmy | Fandíme filmu
Warner Bros.
Nový thriller z Vatikánu, Russell Crowe malířem, Searching nabírá posily a další krátké zprávy ze světa filmu.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Scenárista nominovaný na Oscara chystá akční dobrodružství z prostředí Vatikánu

Randall Wallace se do světa filmu zapsal nejvíce jako scenárista filmu Statečné srdce, za které byl nominován v roce 1996 na Zlatý Glóbus i na Oscara. Od té doby se jako scenárista či režisér podílel na několika převážně válečných projektech jako Pearl Harbor či Údolí Stínů. Nyní je však v plánu nový film s názvem The Swiss Guard, který Wallace zrežíruje a sám k němu napsal scénář. Jednat se má o akčně dobrodružný film z prostředí moderního Vatikánu, a řešit se v něm bude plán únosu nového Papeže, který měl v plánu naprosto zreformovat církev a její financování. Do děje bude zapleten i neznámý zabiják a první žena, která kdy sloužila ve Švýcarské gardě na papežův popud. Casting probíhá v těchto týdnech a kamery se rozjedou tento podzim v Římě. (Zdroj: Deadline)

Herci, kteří zpětně zkritizovali vlastní filmy

Neúspěch samozřejmě patří i k filmovému průmyslu a každý rok nejeden projekt zklame finančně, divácky, či obojí najednou. Občas se po letech stane, že se k nějakému tomu nepovedenému filmu či výkonu vyjádří i samotní herci, kteří ve filmu účinkovali. Např. Halle Berry se o katastrofální Catwoman vyjádřila jako o „srágoře, které dostala její kariéru na dno“. Robert Pattinson označil autorku knih Stmívání Stephanie Meyer za blázna, který je zamilován do svých fiktivních představ, jež neměly být nikdy publikovány. Mezi nejhorší komiksové filmy všech dob se pak řadí Batman a Robin, kde roli Bruce Wayna ztvárnil George Clooney. Ten sám zpětně uznal, že film byl opravdu špatný, stejně jako jeho herecký výkon, a vědom si toho byl např. i režisér Joel Schumacher, který se za film fanouškům přímo omluvil. Mezi další herce nespokojené s filmy nebo svými výkony v nich můžeme zmínit např. Jima CarreyhoKick-Ass 2, Megan FoxTransformers či Jaka Gyllenhaala v Princi z Persie. (Zdroj: Indiewire)

Rusell Crowe v novém dramatu podle skutečných událostí

V létě se začne natáčet nové drama podle skutečných událostí z dílny režisérky Sam Taylor-Johnson (Padesát odstínů šedi) s názvem Rothko. Snímek bude vyprávět příběh amerického malíře lotyšského původu Marka Rothka, a především jeho dcery Kate, která po smrti otce v mladém věku vedla velké právní i morální spory o odkaz svého otce. Rothko působil mezi lety 1923 až 1970 v New Yorku, a známý byl především jako představitel abstraktního expresionismu. Do role malíře byl obsazen oscarový herec Russell Crowe, do role jeho dcery pak Aisling Franciosi. Dále se ve filmu objeví Aaron Taylor-Johnson, Jared Harris či Michael Stuhlbarg. (Zdroj: Slashfilm)

Robert DeNiro měl původně hrát roli, která proslavila Toma Hankse

Tom Hanks je jedním z nejoceňovanějších herců Hollywoodu. Svoji velkou roli, která ho vystřelila na vrchol, ztvárnil ve filmu Velký z roku 1988, ve kterém se díky přání z malého chlapce přes noc stane dospělý chlap. Hanks byl za roli ve filmu nominován na Oscara a jeho herecká kariéra se začala psát. Původně však roli ve filmu získal jiný přední Hollywoodský herec, a to Robert DeNiro. Zajímavost odhalila herečka Elizabeth Perkins, která ve Velkém hrála dívku do které se Hanksova postava zamiluje. DeNiro a Hanks se prý ucházeli o roli společně a vyhrál prvně jmenovaný, kvůli časovému rozvrhu však byl nucen odstoupit a místo zaujal druhý jmenovaný. Perkins také prozradila, že s DeNirem byl film až skoro hororově laděný, Hanks filmu dodal daleko příjemnější a rozvernější atmosféru. (Zdroj: Deadline)

Pokračování thrilleru Searching přibralo na palubu další herce

Searching z roku 2018 o pátrání po zmizelé dívce přinesl neokoukaný a zajímavý styl vyprávění příběhu skrz obrazovku počítače či mobilu. Film zaznamenal úspěch a získal i několik ocenění, pokračování je tak na cestě a k projektu se začínají připojovat nová jména. Již obsazenou talentovanou Storm Reid nově doplní Nia Long (Bankéř, Agent v sukni 1 a 2). Režisér prvního filmu Aneesh Chaganty se vrací pouze jako producent, stejně jako Timur Bekmambetov, který koncept zvaný screenlife silně propaguje. Režisérská dvojice Will Merick a Nick Johnson si filmem odbudou svůj debut. (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline I, II, III, Slashfilm, Indie Wire,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu