Bleskovky: Podle divoké zvěsti by mohl vzniknout Spider-Man 4 s Tobeym Maguirem

Bleskovky: Podle divoké zvěsti by mohl vzniknout Spider-Man 4 s Tobeym Maguirem | Fandíme filmu
Sony
Ceny BAFTA utvrdily oscarové favority, diváky zajímá Black Widow, Elsa Pataky bude drsná vojačka a další krátké zprávy.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Země nomádů dál kráčí přímo za Oscary

Prestižní filmové ceny BAFTA jsou po víkendu rozdány. Žádné velké překvapení nepřinesly a vesměs vyhrávali favorité. Země nomádů si odnesla 4 sošky, včetně té hlavní a ceny za režii. Někoho by mohla překvapit herecká cena pro Anthonyho Hopkinse na úkor zesnulého Chadwicka Bosemana, ale jsme v Británii, tady je sir Anthony prostě doma. A na pozici herečky v hlavní roli chyběly v nominaci Viola Davis a Carey Mulligan, které často bývají řazeny po boku Frances McDormand mezi favoritky, tak to prostě vyhrála McDormand. Jinak ostatní kategorie by v blížícím se oscarovém klání mohly docela klidně dopadnout úplně stejně, jako právě teď na cenách BAFTA, britských vkus se zjevně od obecně přijímaných favoritů nijak výrazně neliší.

  • Nejlepší film - Země nomádů
  • Nejlepší britský film - Nadějná mladá žena
  • Nejlepší britský debut - Jeho dům (režisér Remi Weekes)
  • Nejlepší neanglický film - Chlast
  • Nejlepší animák - Duše
  • Nejlepší dokument - Moje učitelka chobotnice
  • Nejlepší režie - Chloé Zhao - Země nomádů
  • Nejlepší původní scénář - Nadějná mladá žena - Emerald Fennell
  • Nejlepší adaptovaný scénář - The Father - Christopher Hampton a Florian Zeller
  • Nejlepší herec v hlavní roli - Anthony Hopkins - The Father
  • Nejlepší herečka v hlavní roli - Frances McDormand - Země nomádů
  • Nejlepší herec ve vedlejší roli - Daniel Kaluuya - Judas and the Black Messiah
  • Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Youn Yuh-jung - Minari
  • Nejlepší casting - Rocks
  • Nejlepší kamera - Země nomádů
  • Nejlepší kostýmy - Ma Rainey – matka blues
  • Nejlepší střih - Sound of Metal
  • Nejlepší masky - Ma Rainey – matka blues
  • Nejlepší původní hudba - Duše (Trent Reznor a Atticus Ross)
  • Nejlepší výprava - Mank
  • Nejlepší zvuk - Sound of Metal
  • Nejlepší vizuální efekty – Tenet
  • Cena pro vycházející naději - Bukky Bakray

(Zdroj: BAFTA)

George Clooney a Julia Roberts se znovu setkají v romantické dramedii

Ticket to Paradise je název nové romantické dramedie od režiséra a scenáristy Ola Parkera (Mamma Mia! Here We Go Again) kterou uvidíme příští rok na podzim. Ústřední dvojici pak ve snímku ztvární George Clooney a Julia Roberts, které jsme spolu na plátně mohli vidět již několikrát, naposledy v roce 2016 ve filmu Hra peněz. Herci ztvární rozvedený pár, který se vydá „Na zábavnou misi ve snaze zachránit svoji dceru před chybami, kterých se sami v minulosti dopustili“. Děj se má odehrávat na ostrově Bali, natáčení však bude probíhat díky příspěvku od australské vlády v Austrálii. (Zdroj: Movieweb)

Sony má údajně plány na pokračování Raimiho Spider-Man trilogie

Hodně divoký drb se nedávno objevil online ohledně Sama Raimiho a jeho spidermanovské trilogie. Sony má údajně plány na přímé pokračování série s Raimim i původním představitelem Petera Parkera - Tobeym Maguirem. Studio stále drží oficiální práva na postavu a univerzum s ní spojené, Spider-Man: No Way Home navíc dle dostupných informací má Maguirova Spider-Mana (zřejmě díky nějaké trhlině v časoprostoru) opět ukázat.

Pavoučí trilogie z počátku tisíciletí nakonec nepokračovala kvůli sporům Raimiho se studiem, které až moc zasahovalo do jeho práce, a tak jeho Spider-Man 4 nikdy nevznikl i když k tomu nebylo daleko. Kdyby studio skutečně dokázalo přemluvit oba klíčové muže původní trilogie, byla by to sice velká událost, nicméně zároveň je otázkou, zda by z toho v kinech nebyl pro běžné diváky velký zmatek. S tím jak se u Marvelu otevírají možnosti multiverza, a jak je Spider-Man horké zboží, asi nelze tuto zvěst naprosto vyloučit, nicméně web Giant Freakin Robot nepatří mezi ověřené zdroje. Zprávu tedy berte s hodně velkou rezervou. (Zdroj: Giantfreakinrobot)

Bill Murray původně nechtěl účinkovat ve druhých Krotitelích duchů

Krotitelé duchů jsou dnes považováni za klasiku, která do výše vystřelila jména jako Bill Murray, Dan Aykroyd nebo Sigourney Weaver. Finanční úspěch navíc způsobil, že vzniklo pokračování, které sice není špatným filmem, první díl však v kvalitě ani tržbách zdaleka nebyl překonán. Bill Murray nyní v rozhovoru prozradil, že on sám byl velmi neochotný účinkovat v pokračování, které podle jeho slov bylo natočeno vyloženě pro peníze a pro nic jiného. Původní herci však na vše kývli poté, co se setkali pohromadě v jedné místnosti, probírali nápady a příběhy, které se jim zdály velmi povedené a vhodné pro pokračování série. Studio však nakonec snímek udělalo podle svého, i proto Murray na druhý díl nevzpomíná tak dobře, jako na ten první. (Zdroj: Joblo)

Netflix chystá akční drama z vojenského prostředí

Nabídka filmů od Netflixu se rozšíří o akční drama s názvem Interceptor. V něm bude muset vojenská důstojnice v podání Elsy Pataky zúročit roky taktického tréninku v momentě, kdy na USA míří několik jaderných raket, a zároveň je napadena neznámými útočníky operační základna na které hrdinka slouží. Sekundovat Else bude Luke Bracey, kterého příští rok uvidíme např. v životopisu Elvise Presleyho. Režie se ujme australský spisovatel Matthew Reilly, který se ve svých knihách věnuje akčním dramatům a vojenské tématice. Na scénáři se podílel spolu se Stuartem Beattiem, který napsal scénář k filmům jako Collateral, 30 dní dlouhá noc nebo Já, Frankensteinovi. Jedním z producentů filmu bude i Chris Hemsworth, hvězda Marvelu a manžel Pataky. (Zdroj: Deadline)

Finální trailer na Black Widow byl jasně nejsledovanější

Každým rokem se filmové trailery předhánějí v tom, kdo trumfne rekord nejsledovanější ukázky. Nedávno např. trailer na Sebevražedný oddíl překonal rekord sledovanosti pro filmy s nepřístupným ratingem. Finální trailer na marvelovku Black Widow vydaný 3. 4. sice nepřekonal žádný velký rekord, podle statistik byl však ze všech ukázek pro tento film nejsledovanější se 70 miliony zhlédnutí za 24 hodin. O 13 milionů tak překonal únorový Superbowl spot. Co nám tyto čísla naznačují? Že film stále vzbuzuje zájem i přesto, že už to bude skoro rok, co měl mít svoji původní premiéru. Po blockbusterech je pořád hlad, a kolik diváků má o film reálně zájem zjistíme 9. 7. v kinech a na Disney+. (Zdroj: Hollywood Reporter)

Zdroje: BAFTA, Movieweb, The Hollywood Reporter, Deadline, Joblo, Giant Freakin Robot

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest