Separation: Duchařský horor láká na pestrou škálu temných stvoření

Separation: Duchařský horor láká na pestrou škálu temných stvoření | Fandíme filmu
Open Road Films
Zobrazit další 2 obrázky
Když už osázíte strašidelný dům viditelnými kreaturami, tak ať alespoň stojí za to. Pusťte si trailer.

Hororová novinka Separation na první pohled nehodlá objevit Ameriku. Zesnulá žena byla skvělou matkou. Zanechala po sobě malou holčičku a manžela, který vždy nebyl perfektním otcem. Od chvíle, kdy žena zemřela, se v domě dějí nepěkné věci. Tatínek má děsivé vize a jak on tak dcera potkávají v domě groteskní stvoření. Co se vlastně děje? Vrací se zesnulá nebožka ze záhrobí? Držela na uzdě síly zla, které se bez ní derou ven? Měla její smrt temnou příčinu, jež si teď vybírá svou daň? A kdo přivádí temné stvůry na svět? Existují samy od sebe? Může za ně exmanželka? Dává jim život malá holčička a její hračky? Nebo snad tatínkovy kresby?

V první upoutávce Separation nepůsobí vyloženě děsivě, ale domu nejde upřít genius loci, jaký v dějišti hororových příběhů rozhodně chcete vidět. Holčička je natolik roztomilá, aby jí nebylo těžké okamžitě fandit a příšery ve stínech vypadají celkem nápaditě. Zdá se, že v tomhle konkrétním případě filmaři nechtějí kreatury donekonečna schovávat ve stínech a raději nám je rovnou ukazují. Vzhledem k tomu je fajn, že potvůrky mají celkem nápadité vzezření. Vypadá to, že jejich podoba vychází z loutek, se kterými si holčička hraje a ty jsou docela výrazné.

Hlavních rolí otce a dcery se chopili spolehlivý Rupert Friend (seriál Ve jménu vlasti, komedie Ztratili jsme Stalina) a Violet McGraw, jež má s hororem zkušenosti z Domu na kopci (The Haunting of Hill House), kde ztvárnila malou Nell. Mamie Gummer hraje zesnulou matku, Brian Cox jejího otce a Madeline Brewer (Příběh služebnice) chůvu. Nějak skvělou zprávou není, že snímek natočil William Brent Bell. Ten má s horory letité zkušenosti, ale nikdy se mu nepodařilo vyšplhat nad hranici průměru. Vidět jsme od něj mohli Ďábla v těle, The Boy (Chlapec) nebo Brahms: Chlapec 2. Zajímavé ji, že starší synopse snímek popisovala jako mix Kramerové versus Kramer se Šestým smyslem a hororem Mama. Film měl pojednávat o čerstvě rozděleném páru, boji o opatrovnictví a děsivých následcích rozvodu. Jestli tenhle popis má sedět na horor o domě, kde zřejmě straší zesnulá manželka a matka, tak se tvůrcům musí nechat, že mají při popisu svého filmu celkem fantazii.

V zámoří má být snímek uvedený 30. dubna, u nás zatím na termín čekáme.

Podklady a foto: Open Road Films

Galerie: 3

Separation: Duchařský horor láká na pestrou škálu temných stvoření | Fandíme filmu Separation: Duchařský horor láká na pestrou škálu temných stvoření | Fandíme filmu Separation: Duchařský horor láká na pestrou škálu temných stvoření | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest