Bleskovky: Jsou minisérie Ms. Marvel a Loki propojené?

Bleskovky: Jsou minisérie Ms. Marvel a Loki propojené? | Fandíme filmu
Marvel Studios
Proč se Gambit nedostal do kin, proč nechtěl Nick Frost do Star Wars, nový horor z dílny Sama Raimiho a další krátké zprávy.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Nový thriller od studia Blumhouse nabírá obsazení

Studio Blumhouse, zaměřující se především na thrillery či hororově laděné snímky, nám přineslo takové pecky jako Uteč či Rozpolcený, a podepsané je např. pod sériemi Očista, Insidious či Paranormal Activity. Nový thriller z jejich produkce jménem Vengeance se momentálně natáčí v Santa Fe, a i když jsou podrobnosti o příběhu drženy pod pokličkou, víme alespoň jaká jména se filmu upsala. Ve snímku se ukáží Boyd Holbrook, Ashton Kutcher, Issa Rae a nově také vítězka Emmy a zkušená herečka J. Smith-Cameron, aktuálně známá hlavně ze seriálu Boj o moc. O režii se stará B.J. Novak známý především díky seriálu Kancl. Vengeance je pro něj celovečerní režisérský debut. (Zdroj: Deadline)

Jsou minisérie Ms. Marvel a Loki propojené?

Koncept minisérií zatím pro Marvel funguje (alespoň podle recenzí) velmi dobře. Jak WandaVision, tak momentálně běžící Falcon and the Winter Soldier jsou solidně hodnocené projekty jak fanoušky, tak kritiky. Další minisérií, na kterou netrpělivě čekáme, bude Loki, kterého nám přinese Michael Waldron, scenárista Ricka a Mortyho. V ní se budou zřejmě řešit všelijaké časové linie, mohla by však touto cestou do MCU přicestovat i Kamala Khan alias Ms. Marvel? Ta dostane také vlastní minisérii, a její showrunnerka Bisha K. Ali nedávno na twitteru odhalila, že se nějakým způsobem podílela také na Lokim. Nezřídka se pak stává, že si tvůrci v jiných projektech připravují půdu pro ten vlastní, například v podobě potitulkových scén. Klidně by tak mohlo být možné, že spolu tvůrci obou minisérií řešili to, jak přivést Kamalu touto cestou. Anebo prostě jen Loki potřeboval další scenáristickou posilu – samotná Bisha K. Ali uvádí, že Lokiho tým potřeboval pomoc od nějakého blázna do sci-fi a na ní prý tohle označení sedí. (Zdroj: Bisha K. Ali)

Proč se Gambit nikdy nedostal na plátna kin

Komiksový Gambit s Chaningem Tatumem byl jedním z těch filmů, které provázejí neustálé problémy, a nakonec zmizí v propadlišti dějin. Důvod proč se film nikdy nezačal ani natáčet nyní odhalil Gore Verbinski, jemuž byla režie nabídnuta poté, co od filmu odstoupili Rupert Wyatt a Doug Liman. Podle Verbinskiho se na několikrát nepodařilo vytvořit scénář, na kterém by se shodli všichni zúčastněni. Studio navíc velmi tlačilo na to, aby se co nejdřív začalo natáčet, což samozřejmě nedodalo snímku na důvěře, a i Verbinski od něj nakonec odstoupil. Podle jeho slov měl přitom Tatum s producentem Reidem Carolinem skvělý nápad na příběh, který Verbinski označil jako „Kmotr s mutanty zasazený do New Orleans plného různých gangů a kriminálních rodin“. Nyní už víme, že Channingův projekt nikdy nevznikne, a postavu Gambita nám představí Marvel ve svém vlastním podání. Těšili jste se na Tatumovo podání zlodějíčka Rémyho LeBeaua? (Zdroj: Collider)

Nick Frost odmítl roli ve Star Wars

Anglický herec a komik Nick Frost je známý především ve dvojici se Simonem Peggem, se kterým natočili takové komediální klasiky jako Soumrak mrtvých či Jednotka příliš rychlého nasazení. Na rozdíl od svého parťáka se Frost nikdy neobjevil v žádném Star Wars projektu, ovšem ne protože by nedostal nabídku. V podcastu Celebrity Catch Up před pár týdny odhalil, že nabídka na účinkování v nejmenovaném Star Wars projektu přišla, nicméně herec ji odmítl kvůli příšerné výplatě, kterou za natáčení měl dostat. Role měla být malá, i přesto však musí Frost podle svých slov živit rodinu a téměř zadarmo ani kuře nehrabe. Jestli tím víc ztratila Star Wars franšíza či samotný herec necháme na vašem posouzení. (Zdroj: Celebrity Catch Up)

Nový horor přichází od Netflixu a Sama Raimiho

Streamovací gigant Netflix má ve svém portfoliu nejeden záhadný film či seriál točící se kolem strašidelného místa či přímo domu. Pro nový film s touto tématikou s názvem Every House is Haunted se nyní spojil se Samem Raimim, který svoji kariéru začal na již kultovních hororech Evil Dead či Army of Darkness. Jím produkovaná novinka je adaptací stejnojmenné povídky od Iana Rogerse, a pojednávat bude o pojišťovacím vyšetřovateli, jehož úkolem bude vyvrátit zvěsti o záhadných úmrtích způsobených strašidelným domem. Tento úkol mu však ztíží záhadná zjevení, jichž je na vlastní oči svědkem. Režie byla svěřena Corinu Hardymu, od něhož jsme mohli vidět nemastnou neslanou Sestru z roku 2018. Datum premiéry ani konkrétnější casting zatím zveřejněný nebyl. (Zdroj: Deadline)

Země nomádů dál boduje na cestě k Oscarům

Ceny režisérského cechu (DGA Awards) jsou dalším důležitým předstupněm každoročních Oscarů. Letos si režisérské ceny odnesli následující tvůrci:

  • Nejlepší režie hraného filmu: Chloé Zhao - Země nomádů
  • Nejlepší dokumentární režie: Michael Dweck a Gregory Kershaw – The Truffle Hunters
  • Nejlepší režisérská prvotina: Darius Marder – Sound of Metal
  • Nejlepší režie dramatického seriálu: Lesli Linka Glatter – Ve jménu vlasti
  • Nejlepší režie komediálního seriálu: Susanna Fogel – Letuška
  • Nejlepší režie minisérie: Scott Frank - Dámský gambit

(Zdroj: DGA)

Zdroje: DGA, Deadline I, II, Celebrity Catch Up, Collider, Bisha K. Ali I, II, III,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest