Eddie Murphy vzpomíná na dobu, kdy točil jeden brak za druhým

Eddie Murphy vzpomíná na dobu, kdy točil jeden brak za druhým | Fandíme filmu
Twentieth Century Fox
Eddie Murphy se upřímně rozpovídal o tom, jak jej vzaly Zlaté maliny, když točil prakticky výhradně mizerné filmy.

Eddie Murphy má za sebou turbulentní kariéru. V průběhu osmdesátých let se vyšvihl mezi nejžádanější herce. Po přelomu tisíciletí už však většinou těžil pouze ze svého slavného jména, než že by odevzdával vyloženě zapamatování hodné výkony. Snížil se počet jeho rolí, zvýšila četnost nominací na Zlaté maliny (populární filmová anticena).

Koncem roku 2019 přišel nevšední film Jmenuju se Dolemite a s ním dvě nominace na Zlatý glóbus. To se jistě poslouchalo lépe a dnes tu máme sequel Cesty do Ameriky a v přípravách pokračování dalších jeho klasických filmů.

Jak ale Eddie vnímal své slabé období? O tom se rozpovídal v podcastu WTF minulý měsíc: „Dělal jsem na prd filmy. Říkal jsem si ‚tohle není sranda, udělují mi maliny… Hajzlové mi udělili malinu pro nejhoršího herce vůbec.‘ Takže jsem si pomyslel, že je možná čas dát si pauzu. Zamýšlel jsem tak roční přestávku, pak z ničeho nic uteklo šest let, já jsem seděl na gauči a seděl bych tam ještě déle, ale, sakra, nechtěl jsem, aby mě viděli dělat [a být] hovno. Plán byl udělat Dolemita, Saturday Night Live, Coming 2 America a pak dělat stand-up a vidět, jak se budu cítit. Poté budou alespoň vědět, že jsem pořád vtipný.“

Comeback se Murphymu vyplatil, a i když druhá Cesta do Ameriky dojila jedničku, co to šlo, o Eddieho je opět zájem z branže i ze strany diváků. Komik přiznal, že se cítil hodně trapně, když mu udělili malinu pro nejhoršího herce desetiletí, ale také měl hodně času na rodinu a odhodlal se vrátit ke stand-upu. Doufá, že se do vod průměru neponoří znovu. Obzvlášť, když už mu i ony nešťastné Zlaté maliny přiznaly "cenu vykoupení".

Foto je ilustrační, z filmu Seznamte se s Davem (20th Century Fox)

Zdroje: WTF

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest