Godzilla vs. Kong: Režisér promluvil o budoucnosti světa monster

Godzilla vs. Kong: Režisér promluvil o budoucnosti světa monster | Fandíme filmu
Warner Bros.
Proč snímek nemá potitulkovou scénu a jaké věci by tvůrci rádi prozkoumali příště? 

Článek obsahuje spoilery pro snímek Godzilla vs. Kong!

Snímek Godzilla vs. Kong přišel v pravý čas. Film začal drtit kina v Číně, poté ve Spojených státech a souběžně dominuje streamovací službě HBO Max. Souboj gigantických monster zkrátka táhne a ukázal, že lidé se do kina vrátit chtějí i navzdory stále přetrvávající světové pandemii. Godzilla vs. Kong pomyslně uzavírá jednu kapitolu tzv. MonsterVerse, které tvoří filmy Godzilla, Kong: Ostrov lebek a Godzilla II Král monster. Naskýtá se proto otázka, co bude dál?

Předchozí snímky měly po vzoru Marvelu potitulkové scény, jež naznačovaly, na co se můžeme těšit. Godzilla vs. Kong žádnou takovou scénu neobsahuje. Adam Wingard, režisér snímku, rozhodnutí objasnil. „Ve skutečnosti jsme potitulkovou scénu natočili, ale použili jsme ji již v samotném filmu. Natočili jsme ji v průběhu tvorby samotného snímku a uvědomili jsme si, že tu scénu musíme dát nakonec.“ Tvůrci měli hotové jisté scény, které zkusili malinko překopat a napojit na ně scénu, jež měla být původně potitulková. Bylo to efektivní, tak to takhle nechali. Podle režiséra nešlo o žádné lákání na další snímky, ale zkrátka o finální scénu filmu.

Dále režisér ovšem prozradil, že měli přichystané i jisté lákadlo, ale rozhodli se ho nepoužít. „Myslím si, že MonsterVerse je křižovatka, na které se diváci musejí nejdříve rozhodnout, zda další filmy chtějí, než je natočíme. Podle mého je to zdravý přístup.“ Nám nezbývá nic jiného než souhlasit. Spousta studií si dnes naplánuje provázané světy, které ztroskotají hned prvním filmem.

Pokud by bylo na režisérovi samotném, pokračování by se nebránil. „Opravdu rád bych pokračoval. Vytvořili jsme jasný výchozí bod, kterým je Dutá Země. Má obrovský potenciál. Je to prehistorická planeta, ze které pocházejí všichni titáni. Ve filmu jsme naznačili některé tajuplné prvky, jež bych rád prozkoumal a posunul na další úroveň. Pokud dostanu příležitost, vím, co budu dělat. Rozhodnutí je na Warner Bros. a Legendary.“

Nechceme o Duté Zemi příliš prozrazovat, pokud znáte podrobnosti děje filmu, jistě víte, jaké možnosti se naskýtají. Co myslíte? Stojí za to se do světa titánů vracet? Nebo vám látka přijde vyčerpaná? Na oficiální uvedení filmu Godzilla vs. Kong v Česku a na Slovensku stále čekáme.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Collider, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu