Bleskovky: Stallone konečně odhalil, zda se Rocky vrátí v Creedovi 3

Bleskovky: Stallone konečně odhalil, zda se Rocky vrátí v Creedovi 3 | Fandíme filmu
MGM
Tobey Maguire opět jako Spider-Man, stamilionová detektivka Na nože, noví Krotitelé jsou dle Murrayho super a další krátké zprávy.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Novinka od režiséra Ex Machiny

Alex Garland, režisér filmu Ex Machina či seriálu Devs, se pustil do natáčení svojí filmové novinky. Snímek se jmenuje Men (Muži, případně Lidé). Snímek má pojednávat o „mladé ženě, která odjíždí na dovolenou na venkov po smrti svého manžela“. To nicméně na Garlanda zní podezřele nevinně a obecně se předpokládá, že v tom ještě bude nějaký háček. Hlavní roli získala Jessie Buckley (Černobyl, Wild Rose), hlavní mužskou Rory Kinnear (Skyfall). (Zdroj: Slashfilm)

Bill Murray chválí nové Krotitele

Bill Murray se rozpovídal o očekávaném snímku Krotitelé duchů: Odkaz. Když mu režisér Jason Reitman (syn Ivana Reitmana, se kterým Murray točil původní film) poprvé kvůli filmu volal, tak si říkal, co by tak o tom asi mohl vědět – pořád měl Jasona v paměti jako malého kluka. Scénář se ale Murraymu líbil a připadalo mu, že se jeho nádech, daleko víc než dvojka nebo dámská verze, přibližuje prvnímu filmu. Murray také prozradil, že sice má ve snímku spíše menší roli, ale natáčení bylo náročné, protože po letech opět musel točit akční scénu a nasadit při tom těžký protonový batoh. Murray byl vždy k chystaným pokračováním Krotitelů duchů nedůvěřivý, tak doufejme, že jeho slova chvály budou ve výsledné kvalitě opravdu vidět. (Zdroj: Collider)

Borderlands to roztočily

Natáčení filmové adaptace videohry Borderlands definitivně začalo. K už tak rozsáhlému obsazení (Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt, Florian Munteanu, Jack Black) se přidali ještě Edgar Ramirez jako Atlas (obchodní titán, výrobce zbraní a nejmocnější osoba ve vesmíru) a Haley Bennett jako nová postava, vymyšlená pro film. Objevila se také oficiální synopse:

Lilith (Cate Blanchett), nechvalně proslulá desperátka s tajuplnou minulostí, se neochotně vrací na svou domovskou planetu Pandoru, aby tam našla ztracenou dceru nejmocnějšího parchanta ve vesmíru, Atlase (Edgar Ramirez). Lilith nachází nečekané spojence: Rolanda (Kevin Hart), bývalého elitního žoldáka, který zoufale touží po vykoupení, malou Tinu (Ariana Greenblatt), divokou prepubescentní specialistku na demolice, Kriega (Florian Munteanu), Tinina svalnatého ochránce s vadou řeči, Tannis (Jamie Lee Curtis), vědkyni, která nemá tak úplně jasno, kde začíná a končí realita, a Claptrapa (Jack Black), robota, který si nedokáže odpustit chytrácké poznámky. Nepravděpodobní hrdinové musí bojovat s vesmírnými monstry a nebezpečnými bandity, aby našli a ochránili ztracenou dívku, která možná drží klíč k nepředstavitelné síle. Osud vesmíru by mohl ležet v jejich rukou, ale budou bojovat ještě za něco důležitější: Jeden za druhého. (Zdroj: Movieweb)

Rocky se v Creedovi nevrátí

Nedávno byl oficiálně oznámený boxerský film Creed 3. V tiskové zprávě nikde nefigurovalo jméno Sylvestra Stallona, jenž měl v prvních dvou dílech trilogie klíčovou roli jakožto hrdinův mentor – Rocky Balboa. Fanoušci se tedy ptali, zda ve třetím filmu nebude chybět. A teď už je to oficiální, třetí Creed opravdu bude bez Rockyho, potvrdil to sám Stallone. Ten se nicméně s látkou neloučí, souběžně na svém Instagramu potvrdil, že právě dokončil sestřih režisérské verze Rockyho IV, je tedy možné, že se nově upravené verze snímku dočkáme ještě letos. (Zdroj: Sylvester Stallone)

Tobey Maguire opět Spider-Manem prostě bude

Stále máte nějaké pochybnosti o tom, že ve Spider-Manovi: No Way Home vystoupí několik různých Peterů Parkerů? Španělský dabér Tobeyho Maguira v online video debatě uvedl, že před časem měl telefonát od studia Sony, u kterého „nevěřil svým uším“ vzápětí bylo video smazáno a později opět zveřejněno, jen dabérovo tvrzení bylo vystřiženo. Náhoda? Nemyslím si... Můžeme doufat, že pokud letos v létě v nějaké podobě bude Marvel přítomen na Comic-Conu, bude se tam dít velké věci! (Zdroj: Reddit)

Na nože a miliony

Detektivka Na nože dostane dvě pokračování, která uvede Netflix. A Daniel Craig i režisér Rian Johnson si přijdou na pořádný balík. Nedávnou zprávu čerstvě doplnily nové podrobnosti. Netflix nakonec zaplatil za dvě pokračování 469 milionů dolarů. Craig, Johnson a producent Ram Bergman si každý přišli v rámci dohody na více než 100 milionů. Netflix měl pouze dvě podmínky. Na rozpočet každého z chystaných snímků musí být vynaloženo minimálně 40 milionů a Craig musí v obou filmech hrát hlavní roli. Jinak mají filmaři naprosto volnou ruku a s penězi smějí nakládat jak chtějí.

Jak bláznivé smlouvě došlo? První film byl solidní hit. Při rozpočtu 40 milionů jen v kinech utržil 311 milionů. Velkou část zisků zřejmě dostali Johnson, Bergman a Craig, jako producenti a hlavní hvězda, kteří předem obětovali část výplaty za příslib procent ze zisku. S pokračováním se počítalo a kdyby nepřišla pandemie, opět by šlo do kin. V současné situaci jsou ale procenta ze zisku nejistá, nikdo pořádně neví, kolik lidí vlastně film v kinech uvidí, a tak když Netflix nabídl obří pevnou částku na ruku, měli tvůrci (jakožto vlastníci práv) jasno v tom, že pokračování připraví pro něj. A jak může obří částka dávat smysl pro Netflix? Pode The Hollywood Reporteru dostal dvě pokračování celosvětového hitu, zbavil kina (přímou konkurenci) zajímavého trumfu, znovu v divácích upevní dojem, že to zajímavé se děje právě na Netflixu. Ostatním tvůrcům to potom ukazuje, že je Netflix štědrý partner. A závody mezi kinem a streamem pokračují… (Zdroj: The Hollywood Reporter)

Zdroje: The Hollywood Reporter, Reddit, Sylvester Stallone, Movieweb, Collider, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest