Bleskovky: Duna by nakonec mohla jít výhradně do kin

Bleskovky: Duna by nakonec mohla jít výhradně do kin | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Ceny SAG jsou rozdány, Zendaya ve Space Jamu, Salma Hayek v House of Gucci a další krátké zprávy.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Ceny SAG

Pokračujeme k dláždění cesty k Oscarům. Tentokrát se rozdávaly ceny hereckého cechu. Ty se trochu liší od průběhu ostatních ocenění – Země nomádů v tomhle případě nedominuje. Přičítat to můžeme skutečnosti, že snímek nemá rozsáhlé obsazení. Právě filmy s rozsáhlým obsazením cenu SAG obvykle dostávají. Samozřejmě by ale mohl v tuhle chvíli vítězný Chicagský tribunál nabrat vítr do plachet. Tady je výčet vítězů:

  • Nejlepší filmové obsazení – Chicagský tribunál
  • Nejlepší filmová herečka – Viola Davis – Ma Rainey: Matka blues
  • Nejlepší filmový herec – Chadwick Boseman – Ma Rainey: Matka blues
  • Nejlepší filmová herečka ve vedlejší roli – Yuh-Jung Youn – Minari
  • Nejlepší filmový herec ve vedlejší roli – Daniel Kaluuya – Judas and the Black Messiah
  • Nejlepší seriálové obsazení v dramatu - Koruna
  • Nejlepší seriálové obsazení v komedii – Schitt‘s Creek
  • Nejlepší herec v seriálovém dramatu – Jason Bateman – Ozark
  • Nejlepší herečka v seriálovém dramatu – Gillian Anderson – Koruna
  • Nejlepší herec v komediálním seriálu – Jason Sudeikis – Ted Lasso
  • Nejlepší herečka v komediálním seriálu – Catherine O‘Hara – Schitt‘s Creek
  • Nejlepší herečka v minisérii – Anya Taylor-Joy – Dámský gambit
  • Nejlepší herec v minisérii – Mark Ruffalo – Bludné kruhy
  • Nejlepší filmoví kaskadéři - Wonder Woman 1984
  • Nejlepší seriáloví kaskadéři – The Mandalorian

(Zdroj: Dealdine)

Zaječice Zendaya

O víkendu jsme dostali první trailer pro Space Jam: Nový začátek. Obsazení dosud působilo dojmem, že ze známých jmen jsou tu prostě Don Cheadle a LeBron James. Zbytek jsou slavné kreslené postavičky, které nepotřebují další zviditelnění. Ale zjevně potřebují, protože do role zaječice Lony Bunny byla obsazena Zendaya. Tak uvidíme, jestli tahle prostá skutečnost celkovému výsledku nějak pomůže… (Zdroj: Warner)

Salma Hayek bude nápomocná vraždě

Obsazení thrilleru House of Gucci, kde Ridley Scott rozplétá vraždu Maurizia Gucciho (Adam Driver), se opět rozrostlo. Už tak nabitý ansámbl doplnila ještě Salma Hayek. Ta ve snímku hraje Pinu Auriemmu, samozvanou čarodějku a důvěrnici Gucciho exmanželky Patrizie Reggiani (Lady Gaga), která dle šetření pomáhala se zosnováním Maurizivy nájemné vraždy. (Zdroj: Deadline)

Duna do kin?

Poběží Duna nakonec exkluzivně v kinech? Studio Warner loni oznámilo, že všechny svoje letošní filmy nabídne souběžně v kinech a na streamovací službě HBO Max. Proti tomu se ale tvrdě postavil produkční partner, společnost Legendary, jež s Warnerem několik filmů spolufinancuje. A podle zdrojů dobře informovaného magazínu Deadline stále není definitivně rozhodnuto o tom, jak bude Duna uvedena (i když je neustále zobrazována v propagačních výhledech služby HBO Max pro letošní rok). Deadline o nejistotě v otázce Duny informoval v článku o aktuálním úspěchu Godzilla vs. Kong v kinech, což je také film, který Warner připravil společně s Legendary. Asi není těžké si představit, že po dobrých číslech Godzilly tlak Legendary ještě zesílí, a tak nemůžeme vyloučit, že na podzim snímek nakonec zamíří pouze do kin a diváci doma v obýváku si budou muset nějaký ten týden (měsíc) počkat. (Zdroj: Deadline)

Stážista do Bollywoodu

Obvykle je to Hollywood, kdo remakuje náměty z ciziny. Občas se ale dozvíme o případu, kdy je to naopak. Indové už takhle zremakovali Ramba, Forresta Gumpa nebo Dívku ve vlaku. Na paškál si vezmou také Stážistu, komedii s Robertem De Nirem a Anne Hathaway v hlavních rolích. De Niro si zahrál vdovce, který se v důchodu nudil a rozhodl se přijmout místo stážisty v redakci módního webu. Hathaway hrála vystresovanou šéfku. Teď tedy chystá svou verzi Bollywoodu a ústředních rolí se chopí Amitabh Bachchan a Deepika Padukone, jež mezinárodně vešla ve známost díky xXx: Návratu Xandera Cage. A teď si schválně zkuste představit De Nira ve všech těch muzikálových číslech ;-) (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, Warner

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest