The Northman: V brutálním vikinském filmu se dramatičtí herci proměnili ve válečníky poháněné pudy

The Northman: V brutálním vikinském filmu se dramatičtí herci proměnili ve válečníky poháněné pudy | Fandíme filmu
MGM Television
Je libo epický vikinský snímek s Alexanderem Skarsgårdem, Nicole Kidman, Anyou Taylor-Joy a Ethanem Hawkem? 

Robert Eggers se nemůže chlubit velkou filmografií, ale přesto patří mezi ta nejzajímavější tvůrčí jména dneška. V roce 2015 poslal do kin svůj hororový klenot Čarodějnice a v roce 2019 jsme mohli vidět jeho druhý snímek Maják s Robertem Pattinsonem a Willemem Dafoe. Talentovaný režisér nelení a pracuje dál. The Northman, jeho nový film, který je popisován jako „revenge sága s Vikingy“, slibuje, že bude bořit hranice.

Na epické vikinské řežbě již nějaký ten měsíc pracuje a momentálně se snímek nachází v postprodukci. V hlavních rolích se objeví Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Bill Skarsgård, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy a Ethan Hawke. Ano, jde o opravdu hvězdné obsazení, ale podle prvních zvěstí by největší hvězdou měl být sám režisér. Herec Ralph Ineson v rozhovoru prozradil, že se máme na co těšit. „Je to obrovský film. Viděl jsem čtyři minuty dlouhou montáž některých záběrů a byl jsem opravdu ohromen. Spojení Robertovi představivosti a vikinského folklóru…pane bože.“

Alexander Skarsgård se vžil do role Severského prince Amletha a rozhodně nemáme čekat žádného neposkvrněného hrdinu. „Je tam scéna, ve které Skarsgård porazí chlápka v bitvě, rozerve mu zuby hrdlo, polonahý volá k bohům a vy si říkáte: ‚Pane bože, v té scéně není žádný kulturista, je to opravdový, seriózní herec. Kvůli roli se transformoval v monstrum. Jeho nasazení je neuvěřitelné‘“ prozradil Ralph Ineson.

Všechny zvěsti naznačují, že The Northman bude epický, brutální a velmi originální film. Již dříve zákulisní zdroje uváděly, že produkce je opravdu enormní. Sám režisér shledal natáčení náročným. „Ve filmu je plno lokací, proto jsme neustále chodili na obhlídky abychom našli ideální místa, na kterých bychom postavili kulisy. Vymysleli jsme všechna možná místa, postavili vesnice, vyrobili tisíce kostýmů a rekvizit, trénovali koně a kreslili storyboardy. Obecně používám storyboardy pouze pro momenty, které mají vizuální efekty nebo zvířata, ale v tomhle filmu je sotva scéna, která není na lodi nebo nemá mnoho komparzistů,“ prozradil režisér.

The Northman nemá žádné oficiální datum premiéry, ale my se nemůžeme dočkat. Těšíte se na brutální vikinskou řežbu plnou epických bitev, nebo vám předchozí režisérovy snímky nesedly?

Titulní fotografie je ze seriálu Vikingové a je pouze ilustrační (MGM Television)

Zdroje: NMEIndiewire 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest