Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze

Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze | Fandíme filmu
Legendary Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmaři se dušují, že se nemáme bát falešných smířlivých řešení. Souboj titánů vždy chtěli dovést do jasného konce.

Na streamovací platformě HBO Max se už příští týden rozpoutá velká mela, neboť konečně nastal čas postavit proti sobě dvě těžké váhy. Těmi samozřejmě jsou veleještěr Godzilla a obří chlupáč Kong, kteří za sebou nechají hromadu třísek. Mezi tou hromadou skončí i letadlová loď, na níž si obě monstra dávají v trailerech po tlamě. Scéna trvá podle hudebního skladatele Junkieho XL (Liga spravedlnosti Zacka Snydera) plných osmnáct minut.

Jinak doufáme, že jste si vsadili na správného „koně“, protože boj podle režiséra Adama Wingarda bude mít jasného vítěze. Tudíž nepřichází v úvahu žádný kompromis, žádná remíza. Jedno z monster zkrátka zakusí hořkou porážku, což bude změna oproti filmu King Kong vs. Godzilla z roku 1962, kde z konce zápasu nebylo přesně patrné, kdo je vítěz a kdo poražený. Wingard viděl film jako kluk a v jednom rozhovoru zavzpomínal, že kvůli nejednoznačnému finalistovi se častokrát pouštěl do diskuse s kamarády.

Warner Bros. / Legendary / HBO Max
Godzilla vs. Kong (2021)

Z upoutávek vyplývá, že Godzilla je v tomhle filmu padouch, který ubližuje lidem a proto lidstvo přivede Konga, aby ještěra srovnal do latě. Není to samozřejmě tak jednoduché -  Godzilla se podle producenta Alexe Garcii snaží udržet svoje dominantní postavení a rovnováhu, o níž se domnívá, že je ohrožena. A jako jednu z potenciálních hrozeb vidí právě Konga. 

Garcia dodává: "Záleží na tom, jak se na [Konga a Godzillu] díváte. Podle mě oba bojují za něco, co je jim vlastní. Někdy bojují za to, co je dobré i pro nás, ale ne nezbytně. Ani jeden z nich není ze svojí podstaty zlý, ale ani jeden není z podstaty dobrý. A do toho vstupuje složitost lidstva a náš vztah ke Godzillovi a Kongovi."

V galerii na vás čekají dva nové plakáty.

V době, kdy po Zemi kráčí monstra, předurčí boj lidstva o přežití Godzillu a Konga k nevyhnutelnému střetu. Dvě největší síly přírody se utkají ve spektakulární bitvě věků. Organizace Monarch se vydává na nebezpečnou misi do neprobádané oblasti, kde najde stopy původu Titánů. Lidské spiknutí zatím hrozí, že vymaže dobrá i zlá stvoření jednou provždy ze zemského povrchu.

V hlavních rolích se představí Alexander Skarsgård, Eiza González, Rebecca Hall, Jessica Henwick, Kyle Chandler, Demián Bichir, Ziyi Zhang, Shun Oguri, Julian Dennison, Danai Gurira, Brian Tyree Henry, Lance Reddick a Millie Bobby Brown. Režíruje Adam Wingard, scénář napsal Terry Rossio.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: IGNCinemablendScreen Rant (The Film Junkee)

Galerie: 6

Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Zapomeňte na srabácké kompromisy, film bude mít jasného vítěze | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest