Shazam 2 obsadil svou záporačku

Shazam 2 obsadil svou záporačku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Mohlo by nás čekat rovnou celé sesterstvo záporaček. A natáčení se konečně blíží.

Shazam! se povedl, ale jestli něco patřilo mezi jeho slabiny, byl to záporák. Mark Strong je dobrý herec, ale jeho obsazování do záporáckých rolí už je docela klišé a navíc jeho doktor Sivana nebyla zrovna nejzajímavější postava. Pokračování, nazvané Shazam! Fury of the Gods má perfektní šanci na reparát. Záporačku si zahraje Helen Mirren, jadrná britská dáma oceněná Oscarem za Královnu, jež se i v akčních rolích cítí jako doma. S chutí se chápala zbraní ve dvojice akčních filmů RED a také v sérii Rychle a zběsile už by ji v nejnovějším pokračování měli pustit za volant.

Ve snímku bude představovat Hesperu, dceru Atlase. V komiksech sice Hespera nevystupuje (nebo jde o minoritní postavu, kterou se mi podařilo přehlédnout), avšak Atlas je jedním z božstev, od kterých Shazam odvozuje svoje schopnosti – má „výdrž Atlase“. V řecké mytologii je Atlás Titán, jenž drží zemskou klenbu. Spolu s jednou bohyní (s různou v různých verzích pověsti) zplodil Hesperidky, neboli nymfy západu, jež byly pověřeny hlídáním zlatá jablka v zahradě bohů. Zatím těžko soudit, jak bude Shazam s Hesperou zapletený.

The Hollywood Reporter, jenž zprávu přinesl, tvrdí, že Mirren zřejmě hraje sestru postavy, již ztvární Rachel Zegler. Ta byla obsazena koncem února. Je tedy možné, že se objeví rovnou všechny Hesperidky. Ty v mytologii vystupují v různém počtu, od tří do sedmi. Mladičká herečka zatím není známá, ale prorazila, když si ji Steven Spielberg vybral mezi tisícovkami adeptek jako představitelku role do očekávaného remaku West Side Story. V závěru prvního filmu uvězněného Sivanu osloví ve vězení mluvící housenka a nabídne mu spojenectví. Je tedy možné, že mezi záporáky budou figurovat také tito dva.

Asher Angel se vrací jako Billy Batson, sirotek, jenže se po vykřiknutí zaklínadla Shazam! mění v superhrdinu s dospělým tělem. Po proměně superhrdinu hraje Zachary Levi. Vrátit by se měli také představitelé Billyho adoptivních sourozenců. Režíruje opět David F. Sandberg. Ten nedávno fanoušky na Twitteru uklidnil, že i když má film oznámenou premiéru až na 1. 6. 2023, natáčení začne už brzy, aby herci příliš nezestárli. Dle neoficiálních informací by první klapka měla padnout letos v květnu.

Zdroje: The Hollywood Reporter I, II, David F. Sandberg

Galerie: 3

Shazam 2 obsadil svou záporačku | Fandíme filmu Shazam 2 obsadil svou záporačku | Fandíme filmu Shazam 2 obsadil svou záporačku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu