Resident Evil: Restart vyfasoval podtitul a má být strašidelnější než předchozí filmy

Resident Evil: Restart vyfasoval podtitul a má být strašidelnější než předchozí filmy | Fandíme filmu
Capcom
Režisér nové filmové podoby Resident Evil prozradil, kde všude čerpal inspiraci. A co říká na sérii s Millou Jovovich? 

Vítejte v Raccoon City, domově korporace Umbrella, ale také na nechvalně známém místě, které se jedné noci proměnilo v hotové peklo, když ve městě vypukla zombie apokalypsa. Nový film Resident Evil nás vezme přímo do centra dění, což potvrzuje odhalený podtitul Welcome to Raccoon City. Město mimochodem má být takovou "další postavou v příběhu". Kromě zmíněného města, kde budeme s hrdiny Leonem Kennedym a Claire Redfield trávit většinu času na místní policejní stanici, navštívíme i Spencerovo sídlo ležící opodál v horách Arklay, kde pro změnu budou bojovat o přežití Jill Valentine a Chris Redfield.

Celovečerák adaptuje první a druhý díl videohry a velký důraz režisér Johannes Roberts kladl na tón a strašidelnou atmosféru, jež miloval, když videohry hrál. K atmosféře dopomáhaly neustálý déšť nebo tma. Režisér se chtěl přiblížit hernímu zážitku co to jenom šlo, o čemž vypovídá, že se v některých scénách ve Spencerově sídle pokusil napodobit fixní úhly kamery. Takže bychom měli na postavy kupříkladu shlížet z vrchního koutu místnosti atd. Další inspiraci režisér čerpal z remaku Resident Evil 2, nicméně zmínil, že se také inspiroval tvorbou hororové legendy Johna Carpentera. Konkrétně Roberts zmínil horor Mlha a krimi thriller Přepadení 13. okrsku.

Roberts zdůraznil, že předchozí šestitidílná série s Millou Jovovich nemá nic společného s Resident Evil: Welcome to Raccoon City. Jde o samostatný origin story, který se drží kořenů videoherní série. Režisér připouští, že první díl od režiséra Paula W. S. Andersona je zábavný film, ale jinak celá série na něj nedýchla takovým strašidelným dojmem, jako když seděl před televizí s ovladačem v ruce. Začátkem září, kdy má snímek premiéru, se dozvíme, jestli se Robertsovi všechny požadované aspekty z her podařilo do filmu skutečně přenést.

Titulní obrázek je ilustrační, z videoherní předlohy (Capcom)

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu