Vin Diesel je nejnebezpečnějším řidičem v Hollywoodu

Vin Diesel je nejnebezpečnějším řidičem v Hollywoodu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Holohlavý svalovec by si mohl v klidu otevřít vrakoviště.

Ve frančíze Rychle a zběsile si nikdy nikdo nelámal hlavu s tím, že tu a tam zruší nějaké fáro, naopak se postupem času auta transformovala de facto ve zbraně. Mistrem destrukce je logicky Vin Diesel, který se s tím vskutku nemaže. A právě díky akční heist sérii opanoval žebříček nejnebezpečnějších hollywoodských řidičů, alespoň porovnáme-li počty zničených vozů. Podle fanouškovské studie webu ScrapCarComparison poslal Diesel na vrakoviště celkem 61 aut, přičemž v 57 případech seděl sám za volantem. Na druhé pozici se umístil uvadající herecký veterán Bruce Willis, jenž si připsal na konto 60 demoličních zářezů, avšak v roli řidiče byl jen v 35 případech. Nutno podotknout, že počtáři mu připsali k dobru třeba i sněžný skútr či helikoptéru. Dle předpokladů se Willis ponejvíce činil v sérii Smrtonosná past.

20th Century Fox
Bruce Willis ve snímku Smrtonosná past 4.0 (2007)

Bronzovou příčku uzmul Arnold Schwarzenegger s 52 kousky, z nichž 30 sám řídil. Obzvláště se mu zadařilo v Terminátorovi 3, kde zrasoval 13 vozítek, ale slušná čísla zapsal i ve snímcích 6. den, Poslední akční hrdina a Terminátor 1 + 2. Bramborovou medaili hlásí Matt Damon s 35 (11) vraky na kontě, když se vytáhl zejména jako Jason Bourne. Pětici nejaktivnějších ničitelů uzavírá Keanu Reeves s 30 (21) "úspěchy". Výbornou formu měl coby zabiják John Wick, ovšem nejvýraznější počin zaznamenal v podprůměrném thrilleru Sleduje tě vrah! Následují Tom Hardy (29/2), Daniel Craig (24/20), Nicolas Cage (22/12), Tom Cruise (19/12), Dwayne Johnson (18/12) a Jason Statham (18/6).

Zdroj: The Scrap Car Comparison

Foto: Universal Pictures

Galerie: 2

Vin Diesel je nejnebezpečnějším řidičem v Hollywoodu | Fandíme filmu Vin Diesel je nejnebezpečnějším řidičem v Hollywoodu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest