Bleskovky: Crossbones málem chyběl v Avengers: Endgame

Bleskovky: Crossbones málem chyběl v Avengers: Endgame | Fandíme filmu
Marvel Studios
Další ceny rozdány, Daisy Ridley by brala Spider-Woman, John Wick v Bombaji a další krátké zprávy.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

WGA Awards

Další filmové ceny vyhlašované před Oscary jsou za námi. Tentokrát své ocenění rozdávala asociace hollywoodských scenáristů. Cenu pro nejlepší původní scénář vyhrála Emerald Fennell za filmu Nadějná mladá žena. Cenu pro nejlepší adaptovaný scénář získali Sacha Baron Cohen a jeho tým za Borata 2. Cenu pro nejlepší dokumentární scénář si odnáší snímek The Dissident. Cenu pro nejlepší scénář seriálového dramatu dostává Koruna, cenu pro nejlepší scénář seriálové komedie Ted Lasso, cenu pro nejlepší scénář nového seriálu také Ted Lasso. Cenu za nejlepší scénář pro původní minisérii odnáší Mrs. America, cenu za nejlepší scénář pro adaptovanou minisérii Dámský gambit. Nejlepší komediální epizodu měl seriál Veliká, nejlepší dramatickou epizodu Ozark. (Zdroj: Deadline)

Daisy Ridley Spider-Woman?

Jednou z chystaných komiksovek je i Spider-Woman. Jessica Drew má sice úplně jiné příběhové pozadí než Peter Parker, ale pojí je některé společné superschopnosti. Delší dobu se chystá do kin a v posledních měsících fanoušci spekulují o tom, že by mohla být hlavní hrdinkou tajuplného Marvel filmu, jež chystá režisérka Olivia Wilde. S rolí Spider-Woman internet spojuje kdekoho a došlo i na Daisy Ridley, jež shodou okolností zrovna čerstvě vystupuje s Tomem Hollandem ve sci-fi Chaos Walking. Novináři se jí tedy zeptali, zda by si nechtěla zahrát. Na to odpověděla, že obrovskou chutí. Líbil se jí Spider-Man: Paralelní světy a užila si WandaVision, takže je na anabázi do světa komiksů připravená. (Zdroj: Sariah Wilson)

The Rock pomůže medvídkovi, bojovníkovi s monstry

Produkční firma Dwayna Johnsona chystá pro Netflix novinku Teddy and the Guardians of the Night, jež vychází z ilustrací fantasy výtvarníka Alexe Panagopoulose. Čeká na nás rodinné dobrodružství o plyšovém medvídkovi, jenž chrání spící holčičku před příšernými hrůzami v její ložnici. Scénář píší Josh Stolberg, Bobby Florsheim a Luke Passmore. (Zdroj: The Hollywood Reporter)

Crossbones mohl chybět v Endgame

Na Avengers: Endgame fanoušci oceňovali, jakým způsobem se vracejí k bohaté minulosti celé Infinity Ságy. Zopakovali jsme si řadu známých situací a potkali spoustu známých postav. Jednou z nich je i Brock Rumlow, alias Crossbones, v podání Franka Grilla. Málem jsme ale o jeho scénu přišli. Grillo v upřímném interview přiznal, že byl na Marvel celkem naštvaný, protože podepsal smlouvu na sedm filmů, těšil se, že bude pravidelnou součástí marvelovského univerza, a pak byla jeho postava po dvou filmech náhle zlikvidovaná. Když mu volali kvůli týdennímu natáčení Avengers: Endgame a ani mu nechtěli říct, o jakou scénu se vlastně jedná, tak jim Frank zavěsil telefon. Dvakrát. Ke změně názoru jej přesvědčil až syn, který mu řekl, že je úplně jedno, jestli ve filmu bude na deset vteřin nebo déle, snímek se zapíše do historie a byla by chyba v něm nebýt. Syn měl samozřejmě pravdu. Endgame se do historie zapsala. Snad Grilla potěšilo, že jeho krátká scéna patří k těm výraznějším. (Lights Camera Barstoll)

Dva životy v jednom filmu

Plus/Minus je chystaná novinka od Netflixu, v níž se Lili Reinhart (Riverdale) představí jako Natalie, jejíž život se může vydat dvěma zásadními směry. Snímek paralelně ukáže oba dva. V jedné variantě Natalie těsně před promocí otěhotní a následně ji sledujeme jako mladou matku v rodném Texasu. V druhé variantě neotěhotní a odstěhuje se do L.A., kde dělá kariéru. V obou verzích hrdinka zažívá lásku i zklamání a znovu nachází sebe samu. Režíruje Wanuri Kahiu, scénář napsala April Prosser. (Zdroj: The Hollywood Reporter)

John Wick v Bombaji

Dev Patel, známý dodnes především z Milionáře z chatrče, bude poprvé režírovat celovečerní filmu. Práva na chystaný snímek Monkey Man (Opičí muž) zakoupil za 30 milionů dolarů Netflix. Nedávno padla poslední klapka a na řadě je postprodukce. Patel si ve filmu zahrál hlavní roli muže, který po se propuštění z vězení chce utkat se světem korporátní lakoty a rozpadajících se duchovních hodnot. Zároveň se chce pomstít těm, co mu před lety sebrali vše co měl. Thriller o pomstě je popisovaný jak „John Wick v Bombaji“. Počítá se s uvedením v roce 2022. Scénář Patel napsal společně Paulem Angunawelou a Johnem Colleem. Příběh je částečně inspirován hinduistickým mýtem o muži, který je napůl člověk a napůl opice. Natáčelo se od loňského roku v Indii, avšak kvůli pandemii museli filmaři posléze přesídlit do Indonésie. (Zdroj: Deadline)

Foto: Marvel

Zdroje: Deadline I, II, The Hollywood Reporter I, II, Sariah Wilson, Lights Camera Barstoll,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest