Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog

Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog | Fandíme filmu
Well Go USA Entertainment
Zobrazit dalších 5 obrázků
Dospívání nebývá snadné, o čemž se bolestivě přesvědčí hrdinové slušně hodnoceného dramatu.

Irské drama o dospívání Mladí a neklidní (Here Are the Young Men) obrazilo v minulých měsících pěknou řádku festivalů (včetně toho ve Zlíně) a povětšinou sklízelo spíše kladné reakce. O režii a scénář se postaral rodák z Dublinu Eoin Macken (seriály Merlin, Noční směna, Nightflyers), přičemž natočil snímek o dublinské mládeži, jež po ukončení školy čelí sociální prázdnotě, kterou utápí v alkoholu a drogách. Vzhledem k tomu, že omladina ve filmu se není schopna jakýmkoliv způsobem společensky ukotvit a začít produktivně žít, postupně se propadá do hlubší a hlubší sebedestrukce. Jak už tomu v těchto případech bývá, je jen otázkou času, kdy se čtveřice Matthew, Jen, Rez a Kearney ocitne mimo zákon.

Hlavní ženskou roli si střihla Anya Taylor-Joy, která v loňském roce zazářila v minisérii Dámský gambit, a klíčové trio flákačů a potížistů ztvárnili Finn Cole, Dean-Charles Chapman a Ferdia Walsh-Peelo. Na kus řeči se pak staví i Travis Fimmel a Susan Lynch. Americká premiéra proběhne 27. dubna 2021, ve Velké Británii a Irsku (a snad i u nás) se Mackenův film představí v širší distribuci jen o několik dní později.

Zdroj: Well Go USA Entertainment

Foto: Well Go USA Entertainment

Galerie: 6

Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog | Fandíme filmu Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog | Fandíme filmu Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog | Fandíme filmu Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog | Fandíme filmu Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog | Fandíme filmu Mladí a neklidní: Hvězda Dámského gambitu čelí sociální prázdnotě za pomoci alkoholu a drog | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest