Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci

Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Zahrávat si s tajemnými potvorami se nevyplácí. Gore Verbinski natočí pro Netflix adaptaci fantaskního příběhu od G.R.R. Martina.

Gore Verbinski je zatraceně zajímavý tvůrce. Patří k těm lidem, jejichž rukopis vždy poznáte a v Hollywoodu si za veliké peníze dělají, co chtějí. U Verbinskiho se to ne vždy vyplatí, například jeho snímek Osamělý jezdec s Johnnym Deppem a Armie Hammerem v hlavních rolích byl obrovský kasovní propadák. Osobitý tvůrce nám ovšem přinesl skvělou původní trilogii Pirátů z Karibiku, Kruh či animovaného Ranga. Teď známe jeho další projekt, který nezní vůbec špatně.

Režisér pro přední streamovací službu Netflix zrežíruje adaptaci povídky Králové písku (Sandkings) od autora knižní Hry o trůny spisovatele George R. R. Martina. Ten povídku vydal v roce 1979, dlouho před tím, než do světa vypustil románový fantasy fenomén. Povídka se již dočkala televizní adaptace, jež se stala součástí slavné sci-fi antologie Krajní meze (The Outer Limits). DC ji dokonce zpracovalo do komiksové podoby. O scénář filmového zpracování se postará Dennis Kelly, scenárista opěvovaného britského seriálu Utopia. Sám Verbinski je z jeho angažmá nadšený.

A o čem vlastně povídka pojednává? Příběh sleduje bohatého playboye Simona Kresse, jenž sbírá nebezpečná exotická zvířata. Jednoho dne narazí na tajemnou prodejnu, ve které si koupí terárium se čtyřmi koloniemi tvorů zvaných králové písku (sandkings), již rostou, aby zaplnili  prostředí, ve kterém jsou drženi. Každá kolonie se skládá z velké samičí královny nazývané chřtán a mnoha "dělníků" podobných hmyzu. Ti pro samici hledají potravu a chrání jí před ostatními koloniemi. Všechny čtyři kolonie často vzájemně vedou koordinované války, zvláště když je jejich majitel pomocí vyhladovění přiměje bojovat o jídlo. Simon začne přijímat sázky na výsledky těchto válek, což některé jeho přátele zanechá v úžasu, jiné znechutí. Králové písku nakonec uniknou z terária, začnou růst a získávat kontrolu nad Simonovým domem.

Povídka zní opravdu šíleně, a to znamená jediné, perfektní půdu pro Verbinksiho vizuální a nápadité dovádění. Dennis Kelly by mohl dodat silný scénář a Netflix se postará o to, že snímek bude moci vidět opravdu každý. Těšíte se? V galerii najdete fotografie z televizní adaptace.

Titulní fotografie je ilustrační z filmu Hvězdná pěchota (Sony)

Zdroj: Collider

Galerie: 7

Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu Králové písku: Režisér Pirátů z Karibiku, autor Hry o trůny a váleční brouci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest