Box Office: Tom a Jerry přinášejí do pokladen kin bod zlomu

Box Office: Tom a Jerry přinášejí do pokladen kin bod zlomu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Po černém roce to vypadá, že se situace v pokladnách kin konečně začíná polehoučku obracet k lepšímu.

Stejně jako Wonder Woman 1984 nasazují Warneři nový rodinný film Tom & Jerry souběžně do kin a na streamovací službu HBO Max. A stejně jako v případě Wonder Woman 1984 i Tom s Jerrym měli výrazně vyšší tržby, než je v aktuální pandemické situaci u filmových premiér obvyklé. Tržby byly sice nižší než u superhrdinky (16,4 miliony), i tak jde ale v severoamerických pokladnách o třetí nejlepší výsledek virové sezóny od dob zářijového Tenetu. Víkendové příjmy Toma a Jerryho se zastavily na částce 13,6 milionu dolarů za víkend. Film možná, ale opravdu možná značí pozvolný návrat kin k normálnímu režimu.

Stále se hraje ve zhruba 2 500 kinech, během nadcházejícího týdne se ale mají otevírat kina v New Yorku, samozřejmě s dostatečnými opatřeními. V průběhu března pak začne přicházet na řadu otevírání kin v dalším obrovském regionu, v Los Angeles. Warneři nepochybně doufají v pozvolné narůstání výdělků ve stylu Croodsových 2, kteří debutovali s 9,7 miliony loni na Díkůvzdání a od té doby nastřádali 52,5 milionu a ještě minulý víkend drželi první příčku žebříčku. Kritici se shodnou, že film rozhodně nedosahuje kvalit původních animáků a duch původních skečů je ten tam, diváci jsou přesto spokojení. Pro režiséra Tima Storyho tak půjde o další snímek, který uspěje i přes nepřízeň recenzentů. 

Croodsovým 2 se i tak podařilo udržet alespoň druhou příčku s 1,2 milionu. Film je na 156 milionech globálně a zároveň od prosince pravidelně na vrcholu většiny VOD služeb. Některé filmy si tedy na sebe i v nelehkých časech pandemie vydělat dovedou. Třetí příčka žebříčku patří kriminálce The Little Things, která už nemá sílu jít nad milion a má za tento víkend jen 925 000 dolarů a 13 milionů celkem po pěti týdnech nasazení.

Distributoři jinak skutečně napjatě očekávají otevření newyorkských kin, což neznamená jenom multiplexy, ale také artová kina, která můžou napomoct oscarovkám jako jsou Judas and the Black Messiah nebo Nomadland. První jmenovaný je až na šesté příčce s 500 000 dolary a 4,1 milionu po třech týdnech. Distributor Searchlight potom čísla k Nomadlandu zatím nedodal, ale analytici i tak odhadují tržbu nějakých 300 000 dolarů za víkend a 1,1 milionu po čtyřech víkendech v kinech. 

Zdroj: Forbes

Foto: Warner Bros.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest