Natural Light: Maďarský režisér si posvítil na zvěrstva druhé světové války

Natural Light: Maďarský režisér si posvítil na zvěrstva druhé světové války | Fandíme filmu
Luxbox
Zobrazit další 3 obrázky
Když se jedinec ocitne v soukolí dějin, nemá moc velké šance, že unikne bez poskvrny.

Ufff, tohle bude asi síla. Maďarský režisér Dénes Nagy (dokumentární festivalovka Bolest) letos představí drama z druhé světové války Natural Light (Természetes fény), v němž se podíváme do promrzlých mokřin v Sovětském svazu, kde prostý maďarský farmář István Semetka slouží coby desátník v jednotce potírající partyzánské aktivity. Při kontrole okolí jedné vesničky se vojáci ocitnou pod palbou a velitel je zabit. Na místo posléze dorazí velící důstojník a ve vesnici započne krutý teror, na němž musí Semetka participovat a přihlížet mu. Bezpochyby půjde o hutnou sondu do hlavy člověka, jenž se nedobrovolně ocitl v situaci, ve které musí činit extrémně náročná rozhodnutí. A provádět věci, kvůli nimž se mu bude těžce usínat.

Dle traileru lze očekávat intenzivní, sugestivní a do značné míry nepříjemně syrový pohled na válečné peklo. Snímek se zúčastní soutěže na prestižním festivalu v Berlíně (Berlinale). Ten proběhne částečně již v březnu (virtuálně), klasická přehlídka by se pak měla uskutečnit v červnu, pakliže to pandemie dovolí. V hlavní roli by měl zazářit Ferenc Szabó.

Zdroj: Variety

Foto: Luxbox

Galerie: 4

Natural Light: Maďarský režisér si posvítil na zvěrstva druhé světové války | Fandíme filmu Natural Light: Maďarský režisér si posvítil na zvěrstva druhé světové války | Fandíme filmu Natural Light: Maďarský režisér si posvítil na zvěrstva druhé světové války | Fandíme filmu Natural Light: Maďarský režisér si posvítil na zvěrstva druhé světové války | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu