Běžící muž: Edgar Wright natočí nové filmové zpracování

Běžící muž: Edgar Wright natočí nové filmové zpracování | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Arnold Schwarzenegger se po letech nejspíš nevrátí, zato se můžeme těšit na věrnější zpracování Kingovy předlohy.

Běžící muž je prapůvodně román Richarda Bachmana, alias Stephena Kinga z roku 1982 (u nás vydávaný pod názvem Běh o život) a pět let poté vznikla první filmová adaptace s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. V centru dění je televizní reality show na život a na smrt, nazvaná Běžící muž. V původním románu se do soutěže hlásili lidé dobrovolně kvůli penězům, ve zpracování se Schwarzeneggerem byli do arény pro pobavení veřejnosti vysíláni trestanci.

Aktuálně vzniká nová adaptace Kingova románu, o kterou se postará Edgar Wright, režisér zodpovědný za Soumrak mrtvých, Scotta Pilgrima či Baby Drivera. Wright o projekt dlouho usilovat, teď se mu teď se mu tedy konečně poštěstilo. Wright je vizuální hračička, který si potrpí na smysl pro humor a obrazovou komiku, která nevychází jen z dialogů, ale také z toho, jak jsou komponované jednotlivé záběry. Wright si také rád hraje s žánrovými konvencemi a popkulturou. Pro převyprávění akčního příběhu z reality show dekadentní budoucnosti by tak skutečně mohl být ten pravý.

Scénář spolu s Wrightem píše Michael Baccall, spoluautor Scotta Pilgrima, taktéž zodpovědný například za 21 Jump Street. Produkuje Simon Kinberg, tak trochu otloukaný scenárista a režisér, který však má dobrý producentský čuch a dovede pomáhat zajímavým projektům na svět (Logan, Martťan…). Na závěr ještě synopse Kingova románu:

Vítejte v Americe roku 2025, kde nejlepší muži nekandidují na prezidenta. Hrají o život – ve Hře smrti. Každou noc jsou všichni Američané naladěni na nejsledovanější TV hru-show – Running Man. Každou noc sledují, zda soutěžící najdou smrt z rukou Lovců právě tento den. Pokud přežijí třicet dní, získají cenu – milion dolarů. Dosavadní rekord je osm dní… Ale nyní je ve Hře nový muž, Ben Richards, který dokáže porazit krutou nepřízeň osudu, podvodnou hru, surový Systém. A proti tomu sází vše, co má…

Fotky jsou ilustrační z Běžícího muže z roku 1987

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Běžící muž: Edgar Wright natočí nové filmové zpracování | Fandíme filmu Běžící muž: Edgar Wright natočí nové filmové zpracování | Fandíme filmu Běžící muž: Edgar Wright natočí nové filmové zpracování | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest