Bleskovky: Katastrofická novinka Rolanda Emmericha mění obsazení kvůli pandemii

Bleskovky: Katastrofická novinka Rolanda Emmericha mění obsazení kvůli pandemii | Fandíme filmu
Lionsgate
Oscary se budou předávat jinak, Dunu uvidíme dříve, Mank v barvě a další krátké novinky.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Oscary se budou předávat jinak

Letošní předávání Oscarů bude mít speciální podobu. Kvůli COVIDu už byla ceremonie odložená na duben, tím ale změny nekončí. Předávání proběhne souběžně na několika různých místech, na kterých se budou předávat ceny tváří v tvář. Zatím víme pouze tolik, že jednou z lokací bude Dolby Theatre, kde se ceny předávají tradičně. Není zřejmé z kolika míst se bude vysílat, ani kolik lidí bude fyzicky přítomno. Akademie se nicméně dušuje, že zdraví lidí je pro ni prioritou. K předávání zbývá něco přes dva měsíce, takže se jistě brzy začneme dozvídat podrobnosti.

Moonfall mění obsazení kvůli COVIDu

Natáčení Moonfall, nového destruktivního filmu Rolanda Emmericha se blíží. Z toho důvodu musel být přeobsazený Stanley Tucci, protože mu současné bezpečností regule neumožňují letět z Británie do Kanady. Nahradí jej Michael Peña, známý třeba z Ant-Mana nebo Trafficu – Nadvlády gangů. Ve filmu hraje bohatého dealera aut, který je ženatý s vášnivou Brendou (Carolina Bartczak). Brenda je zároveň bývalá žena Briana (Patrick Wilson), bývalého astronauta, který v událostech sehraje klíčovou roli. Snímek pojednává o tom, jak tajemná síla vytlačí Měsíc z orbitu a pošle jej směrem k Zemi. Zachránit nás může jedině jedna poslední zoufalá mise. Nově byli do snímku obsazení také Maxim Roy, jako zocelený armádní kapitán a Stephen Bogaert jako ředitel NASA. S premiérou se počítá na příští rok.

Tim Blake Nelson v dalším westernu

Nový akční western Old Henry pojednává o ovdovělém farmáři a jeho synovi, kteří po krátkém váhání vezmou domů tajemného zraněného muže, který má u sebe pytel peněz. Hlavní roli hraje Tim Blake Nelson, kterého můžete znát ze seriálových Watchmenů, z Neuvěřitelného Hulka nebo z Balady o Busteru Scruggsovi. Film napsal a zrežíruje Potsy Ponciroli.

Duna dříve

Dunu snad uvidíme o chlup dříve, než bylo dosud v plánu. Zatímco tom, kde je k dispozici streamovací služba HBO Max, bude snímek uvedený 1. října, v ostatních zemích bude film nasazený s dvoutýdenním předstihem. V Česku a na Slovensku se aktuálně počítá s uvedením 16. 9. Má to svoji logiku, touhle cestou se alespoň částečně předejte pirátství, které okamžitě po uvolnění filmu na HBO Max bude následovat. Zároveň nám tenhle krok potenciálně naznačuje, že v našich končinách si na službu HBO Max počkáme déle než do září.

Mladá slečna Ironmanová

Nová Marvel minisérie Ironheart navazuje na Iron Manův odkaz a hrdinkou je geniální mladá žena Riri Williams, jež dokáže na koleni vyrobit zbroj podobnou brnění Tonyho Starka. O sérii zatím bylo odhaleno, že ústřední úlohy se zhostí Dominique Thorne. Ta ještě dlouho nebude moci fanouškům odhalit nic konkrétního, ale zatím se podělila alespoň o pocity, které její obsazení provázely. Dominique prozradila, že její rodina je plná marvelovských fanoušků a postavu znala už před tím, než jí byla role nabídnuta. Aktuálně si herečka s chutí pročítá komiksové předlohy a nemůže se dočkat, až se do role skutečně ponoří.

Zdroje: Black Film and TV, UFD, Deadline I, II, Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest