Box Office: Ani Denzel s Letem v pokladnách koronu a fotbal neporazili

Box Office: Ani Denzel s Letem v pokladnách koronu a fotbal neporazili | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Alespoň trochu oživit kina po letech zkusil Pán prstenů.

Před pár měsíci se hovořilo o tom, jak nové distribuční modely studií Universal a Warner Bros. předznamenají zánik kin. Ale jsou to právě tyhle modely, které umožňují kinům alespoň nějaké filmy nasadit, ačkoli jsou třeba dostupné ve stejnou dobu digitálně, nebo dostupné budou v rámci zkráceného okna. Máme tu tedy novinku od Warnerů, thriller The Little Things s Denzelem Washingtonem, který by bez duálního modelu do kin vůbec nešel a namísto toho byl ve druhém víkendu stále jedničkou žebříčku. To, že byl víkend sportovního svátku Super Bowl je naprosto bezpředmětné. Film spadl o 55 % dolů na 2,1 milionu. Jared Leto dostal nominaci za svou vedlejší roli na Zlaté glóby. Je přitom vtipné, že Warneři nalili velké peníze do soškové propagace filmu, který jim startuje až příští víkend, Judas and the Black Mesiah. Každopádně oldschoolový thriller utržil za 10 dní nějakých 7,8 milionu dolarů z Ameriky a necelých 13 mega globálně.

Croodsovi: Nový věk sedí na 46 milionech v USA a 147 mega globálně. Kdo vsadil na to, že sequel tohohle animáku jednou utrží skoro stejné peníze jako sequel Wonder Woman, tak je na tom lépe než všichni redditoví spekulanti s akciemi. Před 12 lety odstartoval Neesonův Taken neboli 96 hodin s 24 miliony a po úspěšném Super Bowl víkendu nakonec nastřádal 145 milionů. To byly časy. Dneska je Neesonův The Marksman na 9 milionech po 17 dnech promítání s čerstvými 950 000 dolary. (Celosvětově 11 milionů). Monster Hunter od Sony má 10,9 milionu z USA, zatímco horký oscarový kandidát News of the World lehce pod 11 milionů. Výtečně se mu daří na PVOD a globálně si s distribucí poradí Netflix, který na western s Tomem Hanksem koupil práva. Taktéž IMAX se snažil v USA trochu povzbudit kina a nasadil trilogii Pán prstenů. Společenstvo prstenu tak tento víkend utržilo 165 000 dolarů ze 150 kin, což je 1100 dolarů na kino a v tomhle směru nejlepší výsledek v rámci top desítky. Příští víkend by se měla znovu ozvat Čína, kterou čeká nálož velký hitů jako Detective Chinatown 3, A Writer's Odyssey nebo New Gods: Nezha Reborn. Aktuálně v ní dominuje pouze pixarovka Soul s 52 miliony po sedmi víkendech. Celosvětově animák utržil 96 milionů.

Vertical Entertainment
Nate Parker v soudním dramatu American Skin

Největší úspěch posledních dvou týdnů prý zaznamenal distributor Vertical, který nasadil novinku Natea Parkera s názvem American Skin. Film z PVOD platforem utržil solidní 4 miliony a překonal tak digitální rekord distributora, který dosud držel Capone. To vše prý díky šikovnému marketingu na sociálních sítích, který cílil na černošskou cílovku. Film pojednává o americkém veteránovi, který hledá spravedlnost poté, co je jeho syn zabit bílým policistou. Propagaci výrazně napomohli hvězdy jako LeBron James, P. Diddy nebo David Oyelowo. Na druhou stranu film je výrazně kritizován americkými novináři, kteří ho vnímají jako režisérův dramatický projekt, kterým se sebelítostně vyjadřuje ke svým obviněním ze znásilnění.

Zdroj: Forbes, Deadline

Foto: Warner, Vertical

Galerie: 2

Box Office: Ani Denzel s Letem v pokladnách koronu a fotbal neporazili | Fandíme filmu Box Office: Ani Denzel s Letem v pokladnách koronu a fotbal neporazili | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest