Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky

Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Angelina Jolie prozradila, proč si chtěla zahrát superhrdinku. A vrátí se Thanos?

Každou chvíli budou odtajněny nominace na letošní Zlaté glóby, kde se předpokládá, že velkým favoritem (stejně jako později na Oscarech) bude Země nomádů režisérky Chloé Zhao. Tu si Marvel vyhlédl už po jejím snímku Jezdec. Její cit pro vypravěčsky výrazné filmy ale nebyl jediný důvod, proč se ji studio rozhodlo najmout pro natáčení filmu Eternals.

Šéf studia Kevin Feige o ní v rozhovoru pro Rolling Stones prohlásil, že umí vyprávět nejen osobní a intimní příběhy, ale dokáže uvažovat i v obřím kosmickém měřítku, které perfektně koresponduje s tím, co měl Marvel pro Eternals v plánu. Feige také tvrdí, že když Zhao přišla vedení studia představit námět toho, jak by ráda snímek zpracovala, byl to nejsilnější náčrt, jaký kdy filmař před Feigem přednesl. Eternalové vyprávějí rozmáchlý příběh napříč tisíciletími a Chloé perfektně vystihla jeho podstatu.

Hrdinové jsou sice nesmrtelní mimozemšťané, ale režisérka chtěla, aby jejich příběh působil lidsky a experimentálně. Máme se cítit, jako bychom byli v centru dění spolu s postavami. Zhao zároveň (stejně jako u svých dosavadních malých filmů) úzce spolupracovala s herci, aby postavy ještě víc polidštila. Vždycky se snaží o to, aby jednotliví herci měli možnost do svých postav investovat co nejvíc ze sebe samých. Lidské příběhy ji totiž jednoduše zajímají.

O filmu krátce promluvila pro Vogue také Angelina Jolie, jež ztvárnila válečnici Thenu. Líbilo se jí, že jako čtřicátnice mohla navléknout zlaté brnění, projektu se však upsala právě kvůli režisérce Chloé Zhao. Kvůli její vizi a kvůli snaze Marvelu o rozšíření toho, jak jsou dnes ve filmech vyobrazováni superhrdinové. O snímku se ví, že bude hodně inkluzivní, což v rozhovoru pro New Now Next znovu potvrdil Haaz Sleiman, arabský muslim, který ve filmu hraje manžela jednoho z hlavních hrdinů – Phastose. Phastos v podání Briana Tyreeho Henryho je prvním otevřeně gay superhrdinou v hlavní roli celovečerního filmu.

A na závěr ještě krátká zmínka od Jima Starlina, autora komiksového Thanose. Ten pro podcast Phase Zero uvedl, že v Marvelu zaslechl, že by se v Eternals měl Thanos (známý záporák z Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame) mihnout. Thanos je v komiksech vzdálený příbuzný Eternalů a příběh filmu by se měl podívat i do minulosti, takže účast vesmírného dobyvatele asi úplně vyloučit nelze. Už dříve se objevily zprávy, které Thanose se snímkem spojovaly, na nějaké oficiální potvrzení ale zatím čekáme.

PS: Figurka ukazuje, jak bude ve snímku vypadat Druig, jeden z Eternalů v podání Barryho Keoghana.

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích se objeví Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 4. listopadu 2021.

Zdroje: Phase Zero Podcast, New Now Next, Vogue, Rolling Stone

Galerie: 7

Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu Eternals: Podle šéfa Marvelu nejlepší námět, jaký kdy dostal do ruky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu