Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda

Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisér a scenárista James Mangold láká na pětku a nepřímo prozradil, v jaké dekádě dáme Indianu Jonesovi sbohem.

Na Indiana Jonese 5, který by měl být rozlučkou Harrisona Forda s legendárním filmovým dobrodruhem, čekáme už pěknou řádku let. Nedávno nám šéfka společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedy potvrdila, že dočkat bychom se měli v roce 2022. Jak patrně všichni dobře víte, na režijní sesli nahradil Stevena Spielberga talentovaný James Mangold, jenž má na kontě třeba vynikající závodnické drama Le Mans '66. Momentálně se stále pracuje na scénáři a produkce by měla vypuknout někdy v první polovině letošního roku, pakliže to pandemická krize dovolí. Těžko soudit, zda první klapka vskutku letos padne, přičemž kupříkladu John Rhys-Davies alias arabský archeolog Sallah z Dobyvatelů ztracené archy a Poslední křížové výpravy si to nemyslí. On sám sice k návratu osloven nebyl, avšak má za to, že v nejbližším měsících to koronavirus neumožní.

Paramount Pictures
Harrison Ford ve frančíze Indiana Jones

Uvidíme, jak se situace vyvrbí, ale Mangold očividně na projektu pečlivě pracuje. Na sociální síti Twitter totiž zveřejnil zprávu o tom, že nyní "žije v šedesátých letech v New Yorku", protože tam se odehrává vše, na čem teď pracuje (mělo by platit pro pátého Indyho i Dylanův životopis). Lze si tedy dovodit, že pětka bude zasazena do šedesátek, což by dávalo smysl. Jednička se odehrávala v roce 1936, dvojka byla prequel z roku 1935, ve trojce Indy řádil v roce 1938 a čtyřka si odskočila do roku 1957. Šedesátky se tudíž nabízejí a zřejmě tomu tak i bude.

Na konci minulého roku přispěchal s potvrzením pětky i producent Frank Marshall, jenž fanoušky rovněž ujistil, že přeobsazení Forda se bát nemusejí: "Ano, pilujeme scénář. Existuje jediný Indiana Jones a tím je Harrison Ford. Jsem nadšený z Mangoldova přístupu k látce. Vždyť jste sami viděli snímek Le Mans '66. Důraz byl kladen na postavy a odvyprávění poutavého příběhu. Těším se, s čím přijde tentokrát."

Taktéž bylo nedávno oznámeno, že Indiana Jones se vrátí i ve videoherním světě, neboť společnost Bethesda ruku v ruce s Lucasfilm Games pracuje na zbrusu nové hře, v níž se odvážný archeolog znovu připomene.

Zdroje: ComingSoon, James Mangold / Twitter, SlashFilm

Foto: Paramount Pictures

Galerie: 6

Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Kdy se bude odehrávat finální dobrodružství Harrisona Forda | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest