Bleskovky: Nechybělo málo a Superman ztratil své síly

Bleskovky: Nechybělo málo a Superman ztratil své síly | Fandíme filmu
Warner Bros.
Kevin Smith vypráví o Supermanovi, chystá se několik válečných projektů, vražda na lodi nebo pokračování čínské mega sci-fi.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Zločin ve vlaku. Nebo snad na lodi?

Režisér Joseph Cross chystá filmovou adaptaci knižního bestselleru The Other Passanger od Louise Candlishe. Knižní synopse říká: Protagonista Jamie je otřesený incidentem, který se stal v příměstském vlaku a cestuje do práce říčním přívozem, společně s mladým sousedem Kitem. Jamie přesně tuhle změnu v životě potřeboval, jenže jednoho ráno se Kit neukáže na zastávce a místo toho tam čeká policie. Kit byl manželkou Melií nahlášený jako nezvěstný a policie tvrdí, že jiný pasažér viděl, jak se spolu Kit s Jamiem během včerejší plavby hádali. Jamie podle nich má motiv k tomu, proč by měl chtít, aby byl jeho přítel mrtvý. Jamie protestuje. Kdo policii řekl, že se na lodi hádal? Kdo na něj ukazuje prstem? Co ví o jeho životě? Ať už jej včera domů následovalo cokoliv nebezpečného, on sám je nevinný. Nebo není? (Zdroj: Variety)

Gibson dostane do války posily

Panama vypráví příběh oceňovaného ex-mariňáka, který je svým bývalým nadřízeným vyslán do Panamy během válečného konfliktu na přelomu let 1989 a 1990. Hlavní hrdina zde má za úkol provést důležitý obchod s nedůvěryhodnými protihráči. Naposledy byli do filmu obsazeni Charlie Weber a Victor Turpin, už dříve byli oznámeni Mel Gibson, Cole Hauser a Kate Katzman. Weber hraje Hanka Burnse, dalšího exmariňáka, co se na misi přidá. Turpin hraje člena člena Kontras, revolucionářské rebelské skupiny podporované Spojenými státy, která v Nikaragui povstala proti vládě. Režíruje Mark Neveldine, spoluautor šíleného Zastav a nepřežiješ. (Zdroj: Deadline)

Čínská vesmírná katastrofa 2

Země na scestí dostane pokračování. V roce 2019 čínská katastrofická sci-fi utržila s padesátimilionovým rozpočtem jen v kinech téměř 700 milionů dolarů. Je tedy pochopitelné, že vzniká dvojka. V prvním filmu Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Jak už to tak bývá, osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. Podrobnosti o druhém filmu zatím nejsou známy, ale vypadá to, že lidstvo (nebo minimálně hrdinové snímku) opustí náš solární systém. Také to vypadá, že se vrátí Wu Jing, ačkoliv ústřední postavu v jeho podání v prvním snímku zdánlivě potkal nešťastný osud. Vrací se také režisér Frant Gwo a produkce uvádí, že druhý film přinese výrazný posun kupředu po technologické stránce. Dvojka bude uvedena v roce 2023. (Zdroj: Variety)

Alex Garland hororový

Alex Garland je známý jako scenárista 28 dní poté, Sunshine nebo Dredda. Jako režisér připravil Annihilaci a Ex Machinu, ale také loňský seriál Devs. Jako svůj další projekt chtěl připravit seriál o protestech, kde by se vrátila velká část obsazení z Devs, ale pak se v roce 2020 rozhořely ve Spojených státech protesty skutečné a Garland myšlenku opustil. Místo toho se rozhodl, že natočí horor. Mělo by jít o nízkonákladový snímek, který se bude odehrávat ve Velké Británii. Pokud vše poběží jak má, tak se letos na jaře nebo v létě začne natáčet. (Zdroj: Empire)

Superman, jak jsme ho ještě neviděli

Kevin Smith se podělil o to, jak v jednu chvíli měl vypadat film se Supermanem plánovaný v roce 1996: Kal El se měl cítit odcizený od našeho světa a být přesvědčený o tom, že jeho vztah s Lois je předurčený k zániku. Ve zranitelném stavu jej zastihne Brainiac, intergalaktický génius, který napříč vesmírem sbírá tu nejlepší DNA. Superman je poražený a ponechaný napospas smrti. Jeho mentor Cadmus jej najde a potají jej léčí. Ukáže se však, že Superman ztratil své nadlidské síly. Lois truchlí, Brainiac zběsile hledá Supermanovo tělo a muž z oceli se potají vrací. V přestrojení, oblečený do moderního obleku, který mu dovolí bojovat, než se mu podaří přijít na to, jak opět získat své síly. Ty objeví při potyčkách s Brainiacovými poskoky, Parasitem a Banshee. Clarke také znovu nachází svoji lásku k Lois Lane a nakonec poráží Brainiaca a zachrání Zemi… (Zdroj: Kevin Smith)

Sestry Fanningovy válečné

Na Vánoce 2021 se připravuje nové válečné drama Nightingale (Slavík). Oficiální synopse knižní předlohy od Kristin Hannah říká: Francie 1939. V tiché vesničce jménem Carriveau se Vianne Mauriacová loučí se svým manželem Antoinem, který byl povolán do zbraně. Vianne nevěří, že by skutečně mohlo dojít k válce, jenomže Němci vpadnou do Francie a země je rázem plná nepřátel, tanků a bojových letadel. Když se pak ve Viannině domě usadí německý kapitán, musí osamělá žena vycházet nepříteli vstříc, jinak přijde o vše. Bez jídla i naděje čelí nelehkým rozhodnutím, v nichž jde o život či smrt nejen její a jejích blízkých. O hlavní role se podělí Dakota Fanning a Elle Fanning. Režíruje Mélanie Laurent. (Zdroj: Movieweb)

Zdroje: Variety I, II, Deadline, Movieweb, Kevin Smith, Empire

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest