WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod

WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod | Fandíme filmu
Disney+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Série stále není hotová, co se skrývá za retro reklamami, z čeho minisérie vychází a další odhalení od Feigeho a spol.

Příspěvek může obsahovat potenciální spoilery.

Po prvních dvou epizodách si spoustu věcí ohledně minisérie WandaVision stále můžeme jen domýšlet. S každou další epizodou budeme mít jasnější obrázek. Ještě než se však dočkáme epizody třetí, připravili jsme pro vás souhrn zajímavých poznatků, které po úvodních dvou epizodách prozradili tvůrci a herci.

Je možné, že k WandaVision mohla směřovat už potitulková scéna Avengers: Infinity War. Nebo v ní minimálně jeden čas měl figurovat Vision. Paul Bettany pro IMDb prozradil, že jeden čas se potitulková scéna odehrávala v jakési márnici, kde se měl otevřít box a uvnitř mělo být uloženo Visionovo tělo. Scéna však byla vystřižena.

Někteří fanoušci si stěžují, že seriál postupuje v ději dost pomalu. Na to Bettany na sociálních sítích zareagoval jediným slovem: „Trpělivost!“

Collideru Paul řekl, že epizodu za epizodou si bude Vision víc a víc uvědomovat, že tu něco nehraje, až vše vyeskaluje v závěrečné epické finále.

A pro Comic Book Resource Bettany potvrdil, že hlavními inspiracemi pro minisérii byly komiksové série House of M a The Vision. V House of M Wanda po tom, co se psychicky zhroutí, využije své nadpřirozené síly k tomu, aby ovlivnila realitu. V sérii The Vision bydlí android na předměstí, postaví si robotickou rodinu a snaží se žít obyčejným životem.

Elizabeth Olsen v rozhovoru pro TV Line uvedla, že se nemáme bát Wandina těhotenství. Už v příští epizodě se začne řešit, co se to vlastně narodí, když spolu čekají potomka nadlidskými silami obdařená Wanda a umělý Vision. Postupně se budou řešit i další záhady, třeba to, jak je možné, že je Vision naživu.

Vrátit by se mohl také Wandin přízvuk, který s postupem času napříč filmy zmizel. Jeho zmizení je vysvětlováno tak, že se Wanda stala nejprve součástí špionážní organizace a následně byla na útěku před úřady. Musela tedy pracovat na tom, aby nebyla snadno rozpoznatelná. A teď vlastně „hraje roli“ v seriálu, takže musí mluvit tak, jak si žádají jednotlivé dekády televizní historie (Elizabeth upozorňuje na to, že v každé dekádě mluvily ženy v televizi trochu jinak, podle toho, jak se společnost vyvíjela). Collideru nicméně Olsen řekla, že přízvuk stále existuje a teoreticky by se mohl vrátit. Zajímavostí také je, že při vytváření smyšleného sokovijského přízvuku se podle herečky vycházelo ze Slovenštiny!

Pro Screen Rant Olsen řekla, že nedílnou součástí Wandina příběhu je její duševní zdraví a trauma. A kolem vstřebávání traumatu se točí i WandaVision.

S Toronto Sun se potom herečka bavila na téma svého kontraktu. V tuhle chvíli údajně žádnou dlouhodobou smlouv s Marvelem nemá a prostě se zavazuje k dalším projektům tak, jak přicházejí. Každopádně teď díky WandaVision dostala novou chuť postavu hrát, protože ji po šesti letech strašně bavilo, že tentokrát mohla postavu daleko blíže prozkoumat a poznat ji i z nové stránky.

Šéf Marvelu Kevin Feige v rozhovoru pro TV Line uvedl, že reklamy zasazené do jednotlivých epizod, byly dalším způsobem, jak si pohrávat s celkovým formátem vyprávění. Zároveň ale mají i další rovinu, a pokud diváci podrobně znají Marvel, v reklamách najdou ukrytý další význam. Feige například poznamenal, že toustovač v první epizodě má na sobě logo Stark Industries a pípá. Na to by se fanoušci podle Feigeho měli zaměřit.

A čas s novináři strávil také režisér Matt Shakman. Pro ET Online řekl, že je hrozně rád, že minisérie nebyla uveřejněná najednou, ale uvádí nové epizody s týdenními odstupy. Fanoušci tak mají čas všechno rozebrat a spřádat teorie. Fungovalo to u Hry o trůny, Fungovalo to u Mandaloriana a funguje to tady. Navíc je WandaVision pocta sitcomům a ty prostě běžely s týdenní prodlevou, patří to k nim.

V rozhovoru pro Collider Shakman prozradil, že seriál stále není hotový a pozdější epizody se stále ještě dokončují v postprodukci. Celá série bude mít zhruba šest hodin, přičemž některé epizody budou půlhodinové, jiné delší. Většina fanoušků se domnívá, že prvních šest bude půlhodinových a závěrečné tři budou mít po hodině, ale detaily Matt prozadit nechtěl. Ani nechtěl přesně odhalit význam již zmiňovaných reklam, ale připustil, že význam mají. A zajímavá poznámka pro pozorné fanoušky: Až uvidíme sérii do konce a pustíme si ji znova, dostane řada detailů při opakovaném sledování nový význam. Celá série se pak snaží přinést to, co se podařilo těm nejlepším záhadalogickým sériím: Konec by měl být překvapivý i nevyhnutelný zároveň. Tak držíme palce, aby se to opravdu povedlo.

Další epizoda WandaVision dorazí v pátek. Zatím můžete kouknout do galerie, kde na vás čekají nové plakáty.

Zdroje: ET Online, IMDb, Paul Bettany, Collider I, II, III, TV Line I, II, Screen Rant, Toronto Sun, CBR

Galerie: 6

WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod | Fandíme filmu WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod | Fandíme filmu WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod | Fandíme filmu WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod | Fandíme filmu WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod | Fandíme filmu WandaVision: Co všechno prozradili tvůrci po odvysílání prvních epizod | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest