Bleskovky: Střet magie a monster s křesťanskou vírou

Bleskovky: Střet magie a monster s křesťanskou vírou | Fandíme filmu
Netflix
Guillermo del Toro doporučuje hororovou fantasy novinku, čeká nás postapokalyptický western nebo hra na vojáčky

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Voják ve výslužby si pořád hraje na vojáčky

Sanctioning Evil je nový nezávislý akční thriller, který chystá režisér Ante Novakovic. Příběh se soustředí na štábního seržanta Barnese (Tobias Truvillion), který odešel do výslužby. Zbraň nicméně nepověsil na hřebík. Spolu s charismatickým senátorem (Zach McGowan) provádějí tajné bojové operace mezi civilisty a neschválené trestní výpravy do kriminálního podsvětí. Při tom je jim na stopě speciální agent FBI Kensington (Taryn Manning). Dále hrají Chris Tardio a Tasha Lawrence. Scénář napsali Kyle Travis Sharp a Lance Sharp. (Zdroj: Deadline)

Nikdy nejezděte do tajuplných víkendových sídel!

The Falling World (Svět se bortí) je součástí pandemické trilogie, do které zatím spadá film „Before the World Set on Fire“ (Než svět vzplanul). S pandemií nicméně souvisí jen doba natáčení, potenciálně některé tematicky styčné body protože režisérka Jaclyn Bethany scénář zasadila do roku 1992, do předvečeru prezidentských voleb, kdy se svět potýká s dopady šíření AIDS. Snímek pojednává o skupině studentů, kteří se vypraví do víkendové sídla, kde se v minulosti za nevyjasněných okolností ztratila mladá žena. V hlavních rolích Lucy Walters, Kaley Ronayne, Michael Rabe, Isabelle Chester, Ayumi Patterson ad. (Zdroj: Deadline)

Upírům a miliardářům se nedá věřit

Ashley Reyes známá ze seriálu Američtí bohové si zahrála v v komediálním hororu Slayers. Ten pojednává o skupině influencerů, kteří jsou vlákáni do odříznutého miliardářského sídla. Tam zjišťují, že je spadli do pasti zlému upírovi. Vedle Reyes v hlavních rolích vystupují Abigail Breslin, Thomas Jane a Malin Akerman. Režíruje K. Asher Levin. (Zdroj: Deadline)

Těhotenství noční můrou

Gotický horor The Bad Mother (Špatná matka) se zaměří na téma nechtěného mateřství. Protagonistkou příběhu je žena se ztrátou paměti, která se po autonehodě probudí v domě uprostřed lesů. Společnost jí dělají pouze rodinný lékař a řádová sestra. Brzy se začnou zjevovat přízraky těhotných žen a na hrdinku čeká kompletní odstranění dělohy. Snímek je celovečerním debutem Alicie Albares. (Zdroj: Variety)

Guillermo del Toro doporučuje

Irati je nová temná fantasy zasazená do Baskicka, natáčená v baskičtině. Příběh se odehrává ve středověku a těšit se máme na střet magie a monster s křesťanskou vírou. Snímek natáčí Paul Urkijo Alijo, jenž má za sebou snímek Errementari (mezinárodně Kovář a ďábel – k vidění na Netflixu), baskický pohádkový horor, který vychválil uznávaný Guillermo del Toro, režisér Faunova Labyrintu či Hellboye. (Zdroj: Variety)

Postapokalyptický hororový western

Frontera je postapokalyptický hororový western od režiséra Sergia Rozase. Snímek se chce zaměřit na problematiku nacionalismu, patriotismu a imigrace. Odehrává se ve vzdáleném pohraničním městě, sevřeném strachem z války. Místní populace se musí bránit proti zvláštním kreaturám, které na město útočí, ale rozepře bují i mezi samotnými obyvateli. Snímek je inspirovaný Přepadením 13. okrsku, snímky Sergia Leoneho a pastelově kolorovanými fotkami vojáků z první světové války. (Zdroj: Variety)

Titulní foto je ilustrační, ze snímku Errementari (Netflix)

Zdroje: Deadline, Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest