Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku

Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 11 obrázků
Cruise není zvyklý na to, že mu někdo odporuje, ovšem americkou armádu nezlomil ani on.

Pokračování legendárního Top Gunu režiséra Tonyho Scotta z roku 1986 nazvané Top Gun: Maverick by mělo přisvištět do kin po celém světě letos v létě a tentokrát nás mezi elitní armádní piloty vezme Joseph Kosinski. Patrně není třeba připomínat, že v centru dění bude opět Pete "Maverick" Mitchell s tváří nestárnoucího Toma Cruise. Ten si v rámci předlouhé herecké kariéry vyzkoušel pilotování řady letadel a v rámci natáčení Top Gunu 2 měl zálusk i na stíhačku F-18 Super Hornet, leč netradičně pro něj ostrouhal. Ačkoliv Cruisova star-power de facto nezná mezí, americké námořnictvo se v tomhle případě kouslo a řeklo rezolutní "ne". Cruisova snaha o naprostou realističnost jen potvrzuje, že Kosinskiho snímek se od začátku produkčních prací chtěl vyhnout zelenému plátnu a šílené kaskadérské/letecké kousky točit v reálu. V rozhovoru pro prestižní magazín Empire Cruise popsal situaci, během níž se definitivně s producentem Jerrym Bruckheimerem dohodli na realizaci dvojky. "Řekl jsem Jerrymu: 'Udělám to, ale bez všech těch CGI kouzel.'"

Proč armáda Cruisovi nedala povolení? Inu, cena letounu F-18 Super Hornet není zrovna zanedbatelná, když se hovoří o částce 70 milionů dolarů (rozpočet filmu je zhruba 150 milionů). Rovněž je jasné, že domluvit a uzavřít pojistku by bylo velice obtížné, tudíž Cruise nakonec musel tenhle zážitek oželet. Navíc, i když má rodák ze Syracuse řadu zkušeností s pilotováním, nadzvukovou stíhačku zas tak často k ruce nemá, takže lze pochopit obavy všech zainteresovaných. Sám Cruise nás v minulosti mnohokrát přesvědčil o tom, že on sám zábrany postrádá, leč ani on není očividně všemocný. I tak se na návrat Mavericka převelice těšíme, jelikož trailery naznačily, že půjde o akcí napěchovanou a vizuálně uhrančivou nostalgickou pecku.

Přes třicet let ve službě. Pochvaly. Vyznamenání. Jediný, kdo za posledních čtyřicet let sestřelil tři nepřátelská letadla. Přesto ho nikdy nepovýšili? Proč? Protože je to Maverick. Rebel, který poslouchá jen sebe sama. Režíruje Joseph Kosinski a v hlavní roli se vrací Tom Cruise. Dále hrají Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris a Glen Powell. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 8. července 2021.

Zdroj: Empire

Foto: Paramount Pictures

Galerie: 12

Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu Top Gun 2: Námořnictvo Cruisovi zakázalo pilotovat moderní stíhačku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest