Box Office: Liam Neeson přestřílel Wonder Woman

Box Office: Liam Neeson přestřílel Wonder Woman | Fandíme filmu
Open Road Films
I když mu táhne na 70, diváky pořád v akčních rolích baví. Rozhodně víc, než většina zbývající pandemické nabídky.

Stačil pouhý měsíc a Wonder Woman 1984 letí z vrcholu žebříčku návštěvnosti amerických kin hezky až na třetí místo. O její sešup se tento víkend postaral především nový akčňák s Liamem Neesonem s názvem The Marksman. Distributor Open Road přináší druhou neesonovku v horizontu 90 dní a z necelé dvoutisíckovky kin tentokrát padly 3,2 milionu dolarů. O milion méně než už Neesonova Pro balík prachů z října minulého roku, ale tehdy bylo v USA k dispozici více kin. Ve Spojených státech se právě slaví den Martina Luthera Kinga a stejně jako v případě předchozích svátků v časech pandemie padají v pokladnách negativní rekordy. Zatímco v normálních letech se na svátky návštěvnost zvyšuje, teď je přinejlepším stejná jako v jakýkoliv jiný pandemický víkend. Dle odhadů The Marksman za celý sváteční víkend nakonec utrží 3,7 milionu. Mezinárodně se zatím nepromítá.

Na druhé místo to v osmém týdnu nasazení dotáhli Croodsovi 2, kteří se 2 miliony dolarů (za celý prodloužený víkend to budou skoro 3 miliony) už sedí na slušném balíku - celkových 40 mega z Ameriky. Tohle je příklad solidního filmu, který na sebe vydělá i přes nepřízeň osudu. Stačil k tomu střídmý rozpočet 65 milionů, slušné globální tržby v celkové výši 135 milionů a parádní výkon na Premium VOD. Jó, kdyby těch 65 milionů dolarů stála i Wonder Woman 1984, mnoho manažerů by nebylo teď tak nevrlých. Film za minimálně 200 mega se od Nového roku dost trápí a s 2,7 miliony za celý prodloužený víkend bojoval zuby nehty o třetí příčku. V Americe jsme na necelých 36 milionech a příští týden by měla padnou čtyřicítka, což je mimochodem částka, kterou první Wonder Woman z roce 2017 stihla utržit za úvodní pátek. Globálně jsme na 141 milionech, což je prostě u takhle drahého filmu bída. Jestli snímek studiu Warner výrazně nenavýšil počet zákazníků služby HBO Max, tak můžeme souběžnou premiéru v kinech a na streamu v době vrcholící pandemie označit jako omyl.

Duše je taky technicky vzato propadák, i když se jí daří výtečně v Číně a se 43 miliony už tam překonala Mulan (41 milionů). Možná zdolá i Úžasňákovi 2 (51 mega), aby se v zemi stala druhou nejlepší pixarovkou za Coco (189 milionů). S tržbou 57 miliony globálně nicméně v tuto chvíli můžeme mluvit toliko o obětním beránkovi pro Disneyho streamovací službu Disney+ na kterou je třeba lákavým obsahem nahnat nové zákazníky, podobně, jako to platí u Warneru a HBO Max. Dalším důvodem toho, že Duše neodložila premiéru, byla asi i touha po Oscarovi, kterého má snímek v malé konkurenci prakticky jistého. Western News of the World dorazil tento pátek na Premium VOD, stejně tak drama Promising Young Woman, oba filmy od Universalu, které podle aktuálních dohod míří do internetové distribuce po třech týdnech promítání v kinech. Hanksovo putování po Spojených státech už utržilo 8,7 milionu a na Amazonu se m udaří parádně, zatímco Nadějná mladá žena utržila zhruba 3,4 milionu v USA a nějaké drobné mezinárodně. Což popravdě není o tolik víc, než by podobné komorní drama utržilo i mimo pandemii.

Jak tedy sami vidíte, bída v kinech nadále trvá a jiné to hned tak nebude. Kina jsou na řadě trhů zavřená a těch pár otevřených nemá co promítat, protože distributoři dál a dál odkládají atraktivní premiéry. V nejbližších týdnech bohužel nečekáme nic, co by mohlo situaci v pokladnách výrazně zlepšit.

Zdroje: Deadline, Box Office, Forbes

Foto: Open Roads

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest