WandaVision má víc trikových záběrů než Endgame a jedny z největších akčních scén

WandaVision má víc trikových záběrů než Endgame a jedny z největších akčních scén | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Objeví se tajuplná postava, dál se kupí pozitivní recenze a zájem je zatím větší než o Mandaloriana. Premiéra je tu.

Čekání je téměř u konce. Zhruba po roce a půl od Spider-Mana: Daleko od domova, se konečně dozvíme, co dalšího se dělo ve světě Marvelu. Série WandaVision se zaměří na život Wandy Maximoff (Elizabeth Olsen) po událostech Avengers: Endgame. Z nějakého důvodu teď Wanda žije na předměstí, zavražděný Vision (Paul Bettany) je bez vysvětlení naživu a jejich společný život vypadá jako sitcom.

Větší akce než se na pohled zdá

Tomu odpovídá také délka úvodních epizod. Ty budou půlhodinové, několik pozdějších bude mít zhruba 40-60 minut. V den premiéry, v pátek 15. ledna, budou uvedeny dvě epizody naráz, pak bude každý týden uvedena jedna další epizoda a celkem jich fanoušci uvidí devět. Pozitivní je, že se všechno nakonec stihlo, protože podle režiséra Matta Shakmana postprodukce kvůli pandemickým průtahům jela na plné obrátky až do úplně poslední možné chvíle.

Diváci dlouho nebudou tušit, co se to vlastně děje, jen bude patrné, že za zdánlivě idylickým životem zamilovaného páru se ukrývá cosi zlověstného. Zhruba kolem 4. až 5. epizody se začnou události lámat a nabírat úplně nový směr. Podle Paula Bettanyho pak všechno někdy od sedmé epizody začne dramaticky vrcholit a sitcom a mysterium se definitivně přerodí v plnohodnotnou marvelovskou akci. Pro Games Radar Bettany dokonce řekl, že v celé minisérii je víc trikových záběrů než v celých Avengers: Endgame a podle režiséra Shakmana uvidíme jedny z největších akčních scén v celém marvelovském univerzu.

Postavy známé i neznámé

Tvůrci pravidelně hovoří o tom, jak je při natáčení inspirovala láska ke starým sitcomům, scenáristka Jac Schaeffer nicméně v nedávném rozhovoru také dodala, že velkou inspirací pro ni byly klidné momenty z Avengers: Infinity War, kde v úvodu sledujeme Wanda a Visiona, jak se snaží žít normální život. Jaká je přesně podstata celé „iluze“ (snu, paralelní reality…) se teprve dozvíme, už teď je zřejmé, že pro kontakt se světem budou důležité vedlejší postavy.

Zatím prakticky nic oficiálního nevíme o postavě Agnes (Kathryn Hahn). Dřívější zvěsti ji spojovali s čarodějnickou postavou z komiksů, autoři miniséri jsou zatím ochotní o ní říct pouze to, že je to „vlezlá sousedka“. Po delší době se vrací Kat Dennings jako Darcy z Thora. Teď je Darcy Lewis doktorka, expert v oboru. Vrací se také agent Jimmy Woo (Randal Park) z Ant-Mana & The Wasp. Dvojice má za úkol vyřešit blíže nespecifikovanou záhadu. Nám je jasné, že ta záhada nějak souvisí s celou snovou situací, ve které se Wanda a Vision nacházejí.

A pak je tu Teyonah Parris. Ta ztvární dokonce hned dvě postavy. V černobílém světě Wandy a Visiona vystupuje jako blíže nespecifikovaná „Geraldine“. V barevném světě skutečném je Monica Rambeau, dcera Marie Rambeau z filmu Captain Marvel. Od těch dob uplynulo ve filmovém světě mnoho let a máme se dozvědět o tom, co postava v mezičase prožila a jak ji to formovalo. Aktuálně je členem organizace S.W.O.R.D. Ta existuje v komiksech a zabývá se vesmírnými hrozbami. Je možné, že v hrané podobě bude její poslání trošku odlišné. Změnil se totiž význam celé zkratky. Ta v minisérii znamená „Sentient Weapon Observation Respose Division“. Čili něco jako „Oddělení pro sledování a zásah proti myslícím zbraním“. Je snad onou „myslící zbraní“ Wanda a je vznik agentury další reakcí na to, co se odehrálo zhruba v období do Captaina Ameriky: Civil War, kdy světoví politici začali řešit existenci potenciálně nebezpečných nadlidí?

Zajímavostí je, že podle producentky Mary Livanos Monica původně neměla být součástí WandaVision, ale po studování starých avengerských komiksů se tvůrci rozhodli postavu zapojit. Vyprávění to prý výrazně obohatilo.

Tím výčet vedlejších postav nekončí. Do blíže nespecifikované role byla obsazena Emma Caulfield, známá především jako Anya z Buffy. Herečka to čerstvě potvrdila, ačkoliv zatím nesmí ke svojí účasti říct víc. A Paul Bettany v rozhovoru uvedl, že se v minisérii objeví jedna postava, která všechny překvapí. O jednom zajímavém hostovi už se v minulosti objevily klepy, tak třeba Bettany myslí právě tuhle postavu – pokud se nebojíte potenciálních spoilerů, podrobnosti jsou zde.

Po prvních ohlasech z víkendu, kde si kritici pochvalovali originalitu a zábavnost série, už směly být zveřejněny také podrobnější recenze. Dál převládají pozitivní názory, i když už častěji zaznívá výtka, že by série asi šla zkrátit – že si tvůrci hodně hrají s formou, aniž by příliš posouvaly věci kupředu. Zatím je nicméně na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes 94% kladných recenzí a průměrná známka je 8,11 z deseti. Podle analytické společnosti Parrot Analytics je aktuálně o WandaVision asi 22x větší zájem než je běžný u průměrných nových seriálů a natěšení je dokonce ještě větší, než bylo před začátkem The Mandaloriana.

K divákům se WandaVision dostane zítra. Bohužel, na oficiální uvedení služby Dinsey+ v Česku a na Slovensku zatím stále čekáme.

PS: Fanoušci si při sledování mají dávat pozor na celou řadu easter eggů. Některé z nich mají být k vidění například v rámci retro reklam, které budou ve WandaVision k vidění.

Na závěr ještě nejnovější ukázka a dole v galerii jsou nejnovější plakáty.

WandaVision je chystaná šestidílná minisérie od Marvel Studios, natočená pro službu Disney+. Je pevnou součástí provázaného světa Marvelu a pojednává o tom, co bylo s Wandou Maximoff po událostech Avengers: Endgame. V hlavních rolích se vracejí Elizabeth Olsen jako Wanda Maximoff, Paul Bettany jako Vision, Kat Dennings jako Darcy Lewis a Randal Park jako Jimmy Woo. Teyonah Parris ztvární dospělou Monicu Rambeau a Kathryn Hahn „vlezlou sousedku“. Showrunnerkou je Jac Schaeffer, režíruje Matt Shakman. Premiéra proběhne 15. ledna 2021.

Zdroje: Disney, Screen Rant, Screen Rant II, Games Radar, Forbes, Movieweb, The Direct, Deadline, Jimmy Kimmel, ComicBook.com, ComicBook.com II, CBR, Emma Caulfield, Black Girl Nerd

Galerie: 5

WandaVision má víc trikových záběrů než Endgame a jedny z největších akčních scén | Fandíme filmu WandaVision má víc trikových záběrů než Endgame a jedny z největších akčních scén | Fandíme filmu WandaVision má víc trikových záběrů než Endgame a jedny z největších akčních scén | Fandíme filmu WandaVision má víc trikových záběrů než Endgame a jedny z největších akčních scén | Fandíme filmu WandaVision má víc trikových záběrů než Endgame a jedny z největších akčních scén | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest