Strážce ztracených měst: Ben Affleck nakopne fantasy sérii ve stylu Harryho Pottera

Strážce ztracených měst: Ben Affleck nakopne fantasy sérii ve stylu Harryho Pottera | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Na nedostatek pracovního vytížení si rodák z Kalifornie v budoucnu zřejmě stěžovat nebude.

Ben Affleck to neměl v posledních letech zrovna dvakrát jednoduché, když řešil nejen hereckou a filmařskou kariéru, ale rovněž musel překonat řadu osobních problémů. V minulém roce se mu vcelku zadařilo, neboť odvedl solidní herecký výkon v dramatu Cesta zpátky (na zpackaný thriller To poslední, co chtěl raději zapomeneme). V blízké budoucnosti by na úspěch rád navázal, když se představí v historickém spektáklu The Last Duel režiséra Ridleyho Scotta a vedlejší roli si střihne i v připravovaném snímku o Houdinim. Na režijní sesli, kde mu to obvykle velice jde, však Affleck neusedl už více než čtyři roky. Naposledy tak učinil v rámci natáčení kriminálního dramatu Pod rouškou noci v roce 2016, což sice nebyl bůhvíjaký průšvih (ba naopak), leč po hitovkách jako Město či Argo jsme čekali asi trošku více. V současnosti bývá Affleck coby režisér spojován například s válečným bijákem Ghost Army a dramatem The Big Goodbye.

Warner Bros.
Ben Affleck při natáčení snímku Město (2010)

Před nedávnem se jeho seznam režisérských povinností opět rozrostl, jelikož se upsal studiu Disney, pro které natočí fantasy dobrodružství Keeper Of The Lost Cities. Snímek vychází ze stejnojmenného knižního bestselleru z pera Shannon Messenger, přičemž v českém prostředí knížka vyšla pod názvem Strážce ztracených měst. V centru dění bude dvanáctiletá Sophie, jež vyniká chytrostí. Ve škole ovšem nemá moc kamarádů a spolužáci ji povětšinou považují za šprtku a podivínku. Vše se změní ve chvíli, kdy potká Fitze, záhadného kluka, jenž jako jediný rozumí jejím problémům.

Mimo jiné ukáže Sophii místo, kam doopravdy patří a odhalí jí její zvláštní schopnost. Sophie je totiž telepatka, dokáže slyšet a číst myšlenky ostatních. Ale aby mohla naplno rozvinout své schopnosti, musí opustit svoji rodinu a svět, v němž dosud žila. Vztahy mezi lidmi a elfy jsou totiž zakázané. Sophie posléze nastoupí na Foxfire, slavnou akademii pro nadané elfy, kde se pere s předměty, popírajícími všechny pozemské zákonitosti, o nichž se doposud učila a považovala je za dané. Vyjma probírané látky se též potýká s novými schopnostmi, které nutně musí ovládnout, a se svou záhadnou myslí. Postupně taktéž zjišťuje, že i mezi elfy je poměrně neobyčejná.

Strážce ztracených měst je pouze prvním dílem rozsáhlé knižní série, tudíž lze předpokládat, že Disney naleje s vidinou rozjetí potenciálně úspěšné frančízy do projektu dostatek finančních prostředků a Affleck se nebude muset příliš brzdit.

Zdroj: Deadline, THR

Foto: Netflix (ilustrační, ze snímku Trojí hranice)

Galerie: 3

Strážce ztracených měst: Ben Affleck nakopne fantasy sérii ve stylu Harryho Pottera | Fandíme filmu Strážce ztracených měst: Ben Affleck nakopne fantasy sérii ve stylu Harryho Pottera | Fandíme filmu Strážce ztracených měst: Ben Affleck nakopne fantasy sérii ve stylu Harryho Pottera | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest