Bleskovky: Herecky nejnabitější film roku a mezinárodní oscarové tipy

Bleskovky: Herecky nejnabitější film roku a mezinárodní oscarové tipy | Fandíme filmu
Netflix
Kteří mezinárodní adepti na Oscara stojí za vidění, tančení s Fredem Astairem, mafiánství s Harveym Keitelem.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Češi i Slováci mají v boji o Oscara velkou konkurenci

O nominaci na Oscara v mezinárodní kategorii se letos bude ucházet rekordních 93 zemí. Mezi nimi jsou i Česko s Šarlatánem Agnieszky Holland a Slovensko se Zprávou. Té bychom se mimochodem měli 28. 1. dočkat v kinech, pokud by nějakým zázrakem byla otevřená. Snímek sleduje útěk dvou Čechoslováků z Osvětimi. Jejich zpráva pomohla světu otevřít oči a ukázat mu, co se skutečně v koncentračních táborech děje. Z mezinárodní nabídky doporučujeme například chilského The Mole Agenta, guatemalskou La Lloronu, dánský Chlast nebo rumunský Kolektiv. Kompletní výčet najdete třeba tady.

Konkurence pro Paddingtona?

Vzniká filmová adaptace Corduroy, mezinárodně oblíbené dětské knížky, ve které se medvídek v zelených kalhotách vypraví v zavřeném obchodním domě na výpravu za ztraceným knoflíkem. Doufá, že když se mu jej podaří najít, konečně jej budou ostatní brát a mít rádi. Tak, jak si vždycky přál. Knížku napsal Don Freeman, nejnovější verzi scénáře píše Jon Dorsey. Režírovat by měl Tim Story, autor Fantastické čtyřky s Jessicou Albou a Chrisem Evansem. (Zdroj: Deadline)

Bude se tančit a milovat

Legendární tanečník a herec Fred Astaire se dočká vlastního životopisného filmu. Lépe řečeno on a jeho partnerka Ginger Rogers. Dvojici ztvární Jamie Bell, jenž už si tanec zkusil před lety v Billym Elliotovi, a vycházející hvězda Margaret Qualley, kterou můžete znát z Tarantinova Tenkrát v Hollywoodu jako vyzývavou stopařku. Snímek zrežíruje Jonathan Entwistle, který stojí za Netflix seriálem The End of the F***ing World. Scénář Arashe Amela slibuje vyprávět „dosud nevyřčený příběh lásky dvou legend na scéně i mimo ni“. Snímek vyrábějí Amazon Studios. (Zdroj: The Hollywood Reporter)

Herecky nejnabitější film roku

Titul jednoho z herecky nejnabitějších filmů letošního roku si odnese Don’t Look Up, novinka od Adama McKaye. Temná komedie pojednává o dvou astronomech, kteří se snaží lidstvo varovat před dvěma smrtícími asteroidy, které se blíží k Zemi. Už ústřední dvojka by sama o sobě přitáhla velkou pozornost, když ji představují Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence. Jenže tyhle dva doplňují také Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry, Himesh Patel, Tomer Sisley, Tyler Perry, Melanie Lynskey a Ron Perlman. Je vám to málo? V prosinci je doplnil Chris Evans! Pokud pandemie dovolí snímek uvidíme závěrem roku. Těšíme se velmi. (Zdroj: Deadline)

Pařba se zvrhne v muka

Dreamcatcher je nový thriller, který by měl být uvedený v březnu do online distribuce. Snímek vypráví o dvou sestrách, které se během let odcizily. Teď se společně s přáteli vydávají na undergroundový hudební festival. Místo zábavy na ně čeká trauma a 48 hodin extrémního násilí. Jako prvotinu film zrežíroval Jacob Johnston, v hlavních rolích hrají Zachary Gordon (Diary of a Wimpy Kid), Niki Koss (Famous in Love), Blaine Kern III (Happy Death Day 1 & 2), Elizabeth Posey (Euphoria), Travis Burns (Neighbours) nebo Olivia Sui (Smosh). (Zdroj: Bloody Disgusting)

Je libo Keitelův návrat mezi gangstery?

Unto The Son je nové kriminální drama, inspirované životním příběhem režiséram Coreyho Asfara. Příběh pojednává o mladém muži a jeho rodině v momentě, kdy se záhadně ztratí mladíkův gangsterský otec. Natáčet se má letos v Mississippi, Miami a Izraeli a snímek slibuje rozsáhlé obsazení v čele s Harveym Keitelem, Abbie Cornish a Tomem Arnoldem. Uvidíme, jak film bude vypadat, až se dozvíme něco bližšího, zatím to působí lákavě asi především pro zaryté příznivce hutných kriminálek. (Zdroj: Deadline)

Foto: Netflix

Zdroje: The Wrap, Deadline, Deadline II, Deadline III, The Hollywood Reporter, Bloody Disgusting,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest