Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení

Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu
MGM / Sony
Zobrazit dalších 6 obrázků
Hollywood přestává věřit tomu, že na jaře bude situace v kinech taková, aby dokázala uživit drahé velkofilmy. Bude se odkládat.

Vin Diesel v nedávném interview básnil o tom, jak žije pro kina a těší se na to, až letos představí fanouškům Rychle a zběsile 9. Když se před několika dny novináři zeptali šéfa Marvel Studios Kevina Feigeho na to, zda uvidíme Black Widow v plánovaném termínu, optimisticky hovořil o vakcíně a blýskání na lepší časy. Pánové se ale buď pouze snaží tvářit do médií pozitivně, nebo jsou trochu naivní, protože podle nejnovějších zákulisních zpráv se Hollywood obává, že na jaře diváci do kin nepřijdou a situaci je třeba řešit. Pravděpodobně přinejmenším zčásti dalším odsouváním premiér.

Velké exposé přinesl magazín Variety. Jen ve Spojených státech je zavřeno asi 65% kin, počty nakažených jsou rekordní a vakcinace probíhá extrémně pomalu. Ačkoliv tedy některé očekávané spektákly byly odloženy třeba i o rok, zřejmě to nebude stačit.

Jeden z prvních snímků velkých studií, který by měl být letos uvedený, je nová Popelka od společnosti Sony, aktuálně naplánovaná na 4. 2. Dle zákulisních zdrojů studio film odmítá uvést na internetu a dosud jsme neviděli žádnou upoutávku, necelý měsíc před údajnou premiérou. Film tedy bude na 99% odložený. U animáku Raya a drak od Disneyho už je dané, že půjde vedle otevřených kin především na streamovací službu Disney+. Dalším horkým bramborem je tak pro studio Kingsman: První mise, komiksovka ohlášená na 11. 3. O snímek údajně projevil zájem jeden z velkých streamerů (Netflix, Amazon či Apple), avšak není známo, zda by Disney byl ochotný dlouho odkládaný biják, zvlášť když má pro dospělácké filmy vlastní streamovací služby (u nás stále nedostupné).

Opět se také objevuje šuškanda, podle které Disney zvažuje souběžné uvedení marvelovky Black Widow do kin a na Disney+. Studio to zatím popírá, ale u animáku Duše stejný krok popíralo také a víme, jak to nakonec dopadlo. Zatím je premiéra Black Widow stanovená na 6. 5. Potíž je v tom, že podobně velké filmy jsou bez uvedení v kinech zkrátka prodělečné. Studio Warner Bros. možná vsadilo vše na jednu kartu a hodlá poslat všechny své letošní snímky na službu HBO Max, ostatní společnosti se takovému kroku však snaží spíš vyhnout.

Proto se předpokládá, že snímky jako Rychle a zběsile 9 nebo bondovka Není čas zemřít budou odložené. Oficiálně už se k odložení rozhoupala komiksovka Morbius studia Sony. Ta měla být uvedená v březnu, nové datum premiéry je stanovené na 8. října. Menší filmy se premiérou online uživit mohou, nicméně přinejmenším u snímku Tiché místo 2 studio Paramout trvá na uvedení v kinech. Aktuálně je premiéra naplánovaná na 23. dubna, tedy na období, kdy už se čeká další vlna odkladů…

Předpokládá se, že u těch nejdražších jarních bijáků je třeba udělat definitivní rozhodnutí do konce ledna, aby bylo možné včas spustit či naopak zastavit masivní reklamní kampaň. Pokud si Hollywood vyhodnotí, že je jaro stále příliš rizikové, pak je podle Variety pravděpodobné, že studia snímky zkusí nasadit o prázdninách.

Foto: MGM, Sony

Zdroje: Variety I, II

Galerie: 7

Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu Morbius odkládá premiéru, Bond a další velké bijáky to zvažují - filmové jaro v ohrožení | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest