Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface

Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu
DC Comics
Zobrazit dalších 10 obrázků
Batmanův protivník by si celovečerák určitě zasloužil a režisér hororu Doktor Spánek by u toho rád byl.

Režisér a scenárista Mike Flanagan se v posledních letech věnoval filmovým adaptacím románů Stephena Kinga, když v roce 2017 nejprve divákům naservíroval Geraldovu hru (Gerald's Game) a o dva roky později pokračování legendárního Osvícení nazvané Doktor Spánek (Doctor Sleep). V zajetých kolejích chtěl vytrvat, ale sám před několika dny na Twitteru přiznal, že plánovaná adaptace kingovky Revival nedostala zelenou a projekt je momentálně u ledu. Naštěstí není všem dnům konec a hororový/thrillerový žánr nabízí celou řadu příležitostí. Jednu z nich naťuknul sám Flanagan, když se v dalším tweetu přiznal, že odmalička toužil natočit film o Supermanovi, ovšem nebránil by se ani celovečeráku o záporákovi, který je znám přezdívkou Clayface.

Clayface se na stránkách komiksů objevuje už od roku 1940 a stvořila jej dvojice Bill Finger a Bob Kane. Originální Clayface se v každodenním životě jmenoval Basil Carlo a šlo o béčkového herce, jenž se po zneuznání vydá na dráhu zločinu a osvojí si identitu padoucha, jehož ztvárnil ve filmu. V průběhu času měl Clayface pochopitelně mnoho civilních tváří, když se v děsivé monstrum z různých důvodů měnili Matthew Hagen, Preston Payne, Sondra Fuller, Cassius Payne či Johnny Williams. Povětšinou byl vyobrazen jako protivník Batmana, leč příběhových linek vznikla přirozeně pestrá škála. Podstatné je, že připomíná hroudu bláta, umí měnit tvar, má nadlidskou sílu, vytrvalost a odolnost.

V animovaném seriálu Batman: The Animated Series (1992-1995) byla zobrazen Clayfaceův origin, kdy byl herec Matt Hagen následkem tragické automobilové nehody znetvořen a dobrovolně si aplikoval experimentální krém na obličej. Bohužel pro něj, kýžený efekt se nedostavil. Místo toho se z něj stala obluda měnící tvar, která se spíše snaží zvrátit neblahý stav (chce být opět obyčejným člověkem) než páchat zločiny. Těžko soudit, jak by chtěl Flanagan snímek o blátivém monstru pojmout (zmiňuje kombinaci hororu a thrilleru), avšak jeho vztahy se studiem Warner Bros. asi nejsou po finančním nezdaru zmíněné kingovky Doktor Spánek úplně ideální.

Clayface nicméně není jediným padouchem z DC komiksů, který je spojovaný s celovečerním filmem. Po úspěchu Jokera se šuškalo například o Doctoru Freezovi.

Zdroj: Mike Flanagan / Twitter, ThePlaylist

Foto: DC Comics

Galerie: 11

Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu Nástupci Jokera: Hororový režisér chce vážným stylem pojmout hroudu bláta zvanou Clayface | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest