Secret Invasion nebude tak obří jako v komiksech a hromada dalších Marvel novinek

Secret Invasion nebude tak obří jako v komiksech a hromada dalších Marvel novinek | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Šéf Marvelu Kevin Feige se rozpovídal o Black Pantherovi 2, Spider-Manovi 3 a budoucnosti plné minisérií.

Loni jsme poprvé po letech neviděli ani jednu marvelovku. To je samo o sobě škoda, ale přináší to s sebou ještě jeden neblahý důsledek. Při propagaci jednotlivých novinek promlouvá šéf studia Kevin Feige, který vždycky utrousí nějakou tu zajímavost o tom, co dalšího nás ve světě Avengers čeká. Při chybějících premiérách jsme byli prakticky úplně ochuzeni o Feigeho mistrovství v podávání zajímavých odpovědí, které zároveň nesmějí prozradit žádný velký spoiler. Teď je tu premiéra WandaVision (přečtěte si první ohlasy) a spolu s ní dorazila i čerstvá dodávka Feigeho vnadění fanoušků na udičku. Pojďme si projít nejnovější porci odpovědí:

O chystané minisérii Secret Invasion pro ComicBook řekl, že určitě nemáme čekat, že by měla takové měřítko, jako v komiksech. Tam totiž v příběhu vystupuje víc postav, než v Avengrs: Endgame. Místo množství postav si filmaři z předlohy vzali především pocit paranoie, který se do hrdinů zaryje, když si na Zemi zamořené mimozemskými dvojníky nemohou být jistí, komu vlastně mohou věřit. Série má poskytnout skvělou hereckou platformu Benu Mendelsohnovi a Samuelu L. Jacksonovi.

Velký náčelník byl také dotázaný na to, zda změna pořadí premiér zapříčiněná pandemií způsobila nějaké kreativní změny v jednotlivých příbězích. Dříve jsme spekulovali o tom, zda náhodou nemusely být série WandaVision a The Falcon and The Winter Soldier upravené, aby bylo možné je divákům pustit v opačném pořadí a kupříkladu se předem nevyzradilo nějaké překvapení. Feige tohle rázně popírá. Pandemie pro Marvel není snadná, ale z kreativního hlediska se neměnilo nic.

Je spokojený s tím, jak je série WandaVision neotřelá a dává jasně najevo, že minisérie pro Disney+ nabídnou něco jiného, než filmy. WandaVision se snaží naplno využít potenciálu televizního seriálového vyprávění (televize jako média), jaké v kinech není možné. Do budoucna Kevin nevylučuje, že studio natočí další sitcomy.

Když byl Feige dotázaný, zda se při přípravě WandaVision Marvel nějak inspiroval u Mandaloriana, úspěšného Star Wars seriálu od Disney+, tak vysvětlil, že jejich seriál se začal připravovat dávno předtím, než měli příležitost Mandaloriana vidět. Zpětně si z něj ale vzali hodně. Pro své budoucí projekty například hodlají využít technologii virtuálních kulis, kterou Star Wars seriál zdokonalil a proslavil. Vedle toho se Marvelu zamlouval především marketing Mandaloriana – na jeho úspěchu si ověřili, že z minisérií pro Disney+ jde vybudovat stejně velké události, jako z filmů pro kina.

Nejvyhýbavější Feigeho odpověď? Když se jej reportér zeptal, zda může prozradit, jak dlouhá bude čtvrtá fáze Marvel Cinematic Universe (filmového světa Marvelu), tak odpověděl jednoduše, že „ne“. O tom, jestli skutečně uvidíme v květnu Black Widow, šéf studia uvedl jen tolik, že v to pevně doufá, ale při současné pandemické situaci si nemůžeme být ničím jistí.

A server ComicBook.com se Feigeho zeptal také na to, co říká na všechny ty drby, které kolují o Spider-Manovi 3. Šéf studia připustil, že jich spoustu četl a že platí to, co platí u jiných marvelovských drbů: Některé jsou až neuvěřitelné přesné a některé až neuvěřitelné mimo. Které jsou které, zatím nelze prozradit. Feige také redaktora ujistil, že se film nebude jmenovat Spider-Man 3. A dokonce mu tak ani neříkají pracovně uvnitř marvelovského týmu. Spider-Man 3 vždy bude pro Feigeho snímek Sama Raimiho z roku 2007. Chystané novince na poradách říkají „Homecoming 3“.

V rozhovoru pro Deadline Feige uvedl, že věří tomu, že se diváci ani s novými sériemi Marvelu nepřejí, protože se zkrátka usilovně snaží o to, aby všechny své filmy i seriály připravili co nejrozmanitější. Když byl Kevin v tomhle interview dotázaný na budoucnost Marvelu v kinech, tak uvedl, že doufá, že pandemie nepřinese nějakou trvalou změnu a i nadále budeme chodit na marvelovky do kina. A padla také otázka na Black Panthera 2.

Feige znovu potvrdil, že role zesnulého Chadwicka Bosemana nebude přeobsazena a ani T‘Challu nevytvoří digitální trik. Přesné řešení svízelné situace zatím šéf Marvelu neodhalil, nicméně uvedl, že velkou částí prvního filmu byl svět Wakandy, který bude pokračování blíže zkoumat – se všemi jeho subkulturami, mytologií a rozličnými postavami. Redaktor se také zeptal na to, zda studio plánuje pokračovat v příbězích hrdinů z netflixovských Marvel seriálů, jako byli Daredevil či Luke Cage. Na To Feige odpověděl, že nikdy neříká nikdy, ale aktuálně má studio plné ruce práce s rozsáhlým sezname titulů, které představilo v prosinci.

To je pro tuhle chvíli vše, ale nepřekvapilo by nás, kdyby v rámci následujících rozhovorů k WandaVision byly odhaleny ještě další novinky.

Foto: Marvel

Zdroje: ComicBook I, II, III, IV, V, VI, Deadline

Galerie: 3

Secret Invasion nebude tak obří jako v komiksech a hromada dalších Marvel novinek | Fandíme filmu Secret Invasion nebude tak obří jako v komiksech a hromada dalších Marvel novinek | Fandíme filmu Secret Invasion nebude tak obří jako v komiksech a hromada dalších Marvel novinek | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest