Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále

Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Vin Diesel a režisér Justin Lin slibují ještě bláznivější akci, než bylo houpání auta na lanu v traileru.

Rychle a zběsile 9 mělo na plátna dlouhou cestu. Nejprve se film odkládal, když přednost dostal spin-off Hobbs a Shaw s Dwaynem Johnsonem. A loni bylo automobilové šílenství o rok odložené kvůli koronaviru. Fanoušci mohou s napětím doufat, že letos v květnu to konečně klapne a doufá v to i Vin Diesel, hlavní hvězda a producent filmu, který společně s režisérem Justinem Linem poskytl rozhovor americkému časopisu Total Filmu.

Diesel začal básněním o tom, jak miluje kino a kinematografii, které zasvětil celý život a hned potom vysvětlil, jak se mu podařilo přesvědčit k návratu Justina Lina. Ten z druhořadé značky udělal celosvětový megahit, ale po šestém dílu uzavřel dějové linky, na kterých mu záleželo a myslel si, že se s rychlou a zběsilou partou nadobro rozloučil. Ještě před začátkem natáčení osmičky jej však Diesel začal lanařit zpátky a dokonce s ním natočil automobilovou reklamu, aby si svému režisérskému oblíbenci připomněl, jaké to za volantem je. Co Justina definitivně přesvědčilo? Šílené akční kousky, spravedlnost pro Hana a příběh Torettovy rodiny.

Pokud jde o akční scény, tak už v trailerech jsme mohli vidět auto zavěšené na letounu, které údajně měl Lin v hlavě spoustu let. Pak jsme viděli houpání na laně, které se natáčelo tak, že filmaři prostě připoutali auto pod helikoptéru. Zatím tvůrci nechtějí prozradit, jaké mají Roman a Tej plány s autem na raketový pohon, ale to pořád není všechno. Scenárista Daniel Casey si pro nás prý připravil něco, co jsme ještě nikdy neviděli. Že by skutečně došlo na auta ve vesmíru, o kterých se už delší dobu šušká?

O tom, jak je možné, že se vrací zesnulý Han, zatím také Justin s Vinem neřeknou ani slovo, ale trochu sdílnější byli alespoň v případě Dominicova bratra Jakoba, kterého nově hraje John Cena. Právě vztah těchto dvou byl pro Lina údajně hlavním důvodem k návratu. Pro hrdiny bude Jakob představovat dosud největší překážku a dozvíme se toho spoustu o minulosti rodiny, která se táhne až k prvnímu filmu z roku 2001. Kdo se Domův bratr doposud schovával? To je tajemství, nicméně film na spoustu otázek odpoví. A zároveň položí spoustu nových.

Tvůrci připouštějí, že když začali plánovat devítku, rychle jim došlo, že mají víc nápadů než na jeden film. Bylo tak ustanoveno, že Fast 9 bude jakýsi „prequel“, který položí základy pro velké finále. To se bude odvíjet napříč dvěma snímky – Rychle zběsile 10 a 11. Finále je do dvou filmů rozdělené proto, že bude potřeba uzavřít velké množství dějových linek. Psaní scénáře pro desítku a jedenáctku probíhá souběžně s postprodukcí devítky.

Dominic Toretto má už zase trable s rodinou, tentokrát ale úplně jiné, než byste asi čekali. Kyberteroristka Cipher se navíc oklepala z direktu, který jí rychlá a zběsilá parta uštědřila v osmém díle, a je odhodlána jim to všem vrátit i s úroky. Devátý díl Rychle a zběsile režíruje Justin Lin, scénář napsal Daniel Casey. V hlavních rolích se představí Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John Cena, Charlize Theron, Helen Mirren, Michael Rooker, Cardi B a Sung Kang. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 27. 5.

Foto: Universal

Zdroje: Total Film leden/2021, Games Radar

Galerie: 11

Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 je pouze začátek velkého finále | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu