Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice

Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nic nového pod sluncem. Ani Kleopatra se neobejde bez drobné rasové kontroverze.

Gal Gadot momentálně řádí zejména na službě HBO Max v komiksovce Wonder Woman 1984, přičemž letos by měla dorazit (doufejme) na plátna kin v kriminálce Smrt na Nilu a pravděpodobně i v akční týmovce Red Notice. Nicméně obojí má rodačka z Izraele zdárně dotočené, tudíž se může věnovat dalším projektům. Jedním z nich bude životopisné historické drama Kleopatra (Cleopatra), v němž si střihne slavnou a údajně nesmírně krásnou starověkou vládkyni. Bohužel, i v tomto případě se kolem castingu rozvířila kontroverze, neboť Gadot byla obviněna z toho, že si atraktivní roli uzurpovala na úkor arabských či afrických hereček, které jsou prý z hlediska fyzických (rasových) předpokladů vhodnějšími kandidátkami. Gadot však kritiku i s odkazem na věcnou stránku věci rázně odmítá a vrásky si z ní opravdu nedělá.

"Pakliže se chcete držet faktů, tak Kleopatra byla původem starověká Makedonka. Sice se hledala herečka makedonského původu, která by do role pasovala, ale úspěch se nedostavil a já jsem měla o roli vážný zájem. Mám kamarády po celém světě, ať už se jedná o muslimy, křesťany, katolíky, ateisty, buddhisty či židy. Lidé jsou lidé. Já osobně chci vzdát hold Kleopatřině odkazu a uctít tuto úžasnou historickou ikonu. Víte co, kdokoliv může natočit takový snímek a já jsem nadšená, že dostanu svoji šanci."

Obdobné reakce a korektivy nejsou v Hollywoodu a obecně v showbyznysu poslední let ničím novým či neobvyklým. Reakce Gadot je pochopitelná a adekvátní. Nelze očekávat, že by kousavé komentáře měly zrovna v tomto případě rezultovat v přeobsazení role. V minulosti kolem projektu kroužily i Angelina Jolie a Lady Gaga, leč k realizaci bylo v obou případech setsakra daleko.

Zdroj: Independent

Foto: Warner Bros.

Galerie: 7

Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu Kleopatra: Gal Gadot čelí kvůli barvě pleti kritice | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest