WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom

WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom | Fandíme filmu
Disney+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Tvůrci a šéf Marvelu se rozpovídali o svojí historicky první minisérii. A pusťte si nejnovější trailer.

Wanda s Visionem nadělovali a k Vánocům darovali svým příznivcům nový trailer pro chystanou minisérii WandaVision. Ten opět zdůrazňuje, že nás série uvrhne do jakéhosi iluzorního světa, ve kterém je vše možné a nikdo netuší, co všechno lze očekávat. Kombinace humoru a tajemna vypadá extrémně lákavě, jak ukazují i další (kratší) upoutávky. Právě trailery jsou jedním z mála zdrojů jakýchkoliv odhalení, protože tvůrci drží svá tajemství pevně pod pokličkou.

Fanoušci se kupříkladu snaží z traileru odhadnout, kdo vlastně bude záporákem. Nejčastěji jsou skloňovaní Mephisto nebo Nightmare, tedy komiksoví manipulanti a mistři iluzí. Objevují se také spekulace o tom, že manipulování Wandy (Elizabeth Olsen) bude nějak souviset se žlutým Kamenem nekonečna, který v upoutávce znovu vystupuje, ačkoliv si pamatujeme jeho zničení v Avengers: Infinity War. Znovu se objevuje i záběr na experimenty, které s Wandou a jejím bratrem Pietrem dělala HYDRA v Sokovii, tak třeba se dozvíme víc o tom, jak přesně Wanda své schopnosti z kamene získala.

Pojďme ale zpátky k mlčenlivým tvůrcům. Před časem šéf Marvelu Kevin Feige a režisér Matt Shakman pohovořili o WandaVision s magazínem Emmy. Sice se drželi na uzdě, ale několik zajímavostí přeci jen prozradili.

Šéfové Disneyho přišli v roce 2018 za Kevinem Feigem s návrhem, aby pro chystanou službu Disney+ připravil nějaké minisérie. Marvel Studios prý tehdy podle Kevina zrovna přemýšlela o tom, co budou dělat po dokončení Thanosovy ságy a tohle pro ně byla nová výzva. V kinech můžete předvádět věci, které v televizi nejsou (nebo donedávna nebyly) možné a stejně tak v televizi máte příležitost věnovat čas rozvoji postav, na což není mnoho času v kinech. Zpočátku nás mezi minisérie měli zavést The Falcon and The Winter Soldier, tedy série daleko víc ukotvená v realitě. Jenže během pandemie se přípravy všech projektů protáhly, a tak přednost dostala podstatně zběsilejší série, WandaVision.

Ta je vysněným projektem samotného Feigeho, takže můžeme předpokládat, že tvůrci měli pro své nápady plnou podporu vedení. Hlavní inspirací byly dva různé komiksy. Pravděpodobně jsou tím myšlené komiksy House of M (kde Wanda silou svojí vůle stvoří po prožité tragédii alternativní realitu) a The Vision, kde fialový android zkouší žít obyčejným lidským životem na předměstí.

Od začátku také bylo zřejmé, že se projekt bude silně inspirovat klasickými sitcomy a bude milostným dopisem televizi. Feige i Shakman na klasických seriálech vyrůstali, vrchní scenáristka Jac Schaeffer pomohla koncept dopilovat. Autoři prozradili, že když Wanda Maximoff vyrůstala ve východoevropské Sokovii, odkojilo ji pirátské vysílání amerických televizních sitcomů.

Můžeme se tedy domnívat, že když z nějakého důvodu vytvoří alternativní realitu, vytvoří ji právě po vzoru sitcomů. Ten je ideální i z vypravěčského hlediska. Wanda a Vision jsou oba extrémně upřímní, naproti tomu je sitcom už na první pohled falešný a směšný. Zároveň je na něm něco hřejivého a konejšivého. Celé generace diváků si jako poklidný rodinný život (jako „domov“) pravděpodobně vybaví nějaký sitcom. Tvůrci nicméně zdůrazňují, že rozhodně nechtěli sitcomy nějak parodovat. Mají je rádi a divákům chtěli přinést autentický zážitek, který vychází nejen ze starých klasik, ale i z těch moderních kusů, jako jsou Přátelé, 30 Rock nebo Parks and Recreations.

Žánr sitcomu rozhodně neznamená, že nás čeká něco malého. Stále jsme ve velkolepém superhrdinském světě Marvelu a představitel Visiona Paul Bettany uvádí, že při natáčení rozhodně nepoznal žádný rozdíl oproti filmům. Samotné natáčení i bez covidové pauzy trvalo několik měsíců a marketingové oddělení pilně pracuje na tom, aby z minisérie byla stejně velká událost, jako z libovolného celovečerního Marvel filmu.

A pozor: Nakonec by nemuselo zůstat jen u minisérie. Oficiální stránky Marvelu Wandavision označují jako „1. řadu“, série by se tedy mohla někdy v budoucnu vrátit. Jisté je, že vysílání začíná 15. ledna a zatím vše nasvědčuje tomu, že by mělo týden co týden běžet až do 5. března. Podle některých zdrojů série skončí už 19. února. Pokud by tomu tak skutečně bylo, pak bychom se zřejmě v některých týdnech dočkali dvojnásobné porce epizod.

WandaVision je chystaná šestidílná minisérie od Marvel Studios, natočená pro službu Disney+. Je pevnou součástí provázaného světa Marvelu a pojednává o tom, co bylo s Wandou Maximoff po událostech Avengers: Endgame. V hlavních rolích se vracejí Elizabeth Olsen jako Wanda Maximoff, Paul Bettany jako Vision, Kat Dennings jako Darcy Lewis a Randal Park jako Jimmy Woo. Teyonah Parris ztvární dospělou Monicu Rambeau a Kathryn Hahn „vlezlou sousedku“. Showrunnerkou je Jac Schaeffer, režíruje Matt Shakman. Premiéra proběhne 15. ledna 2021.

Zdroje: Emmy Magazine, Disney Latino, Marvel,

Galerie: 6

WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom | Fandíme filmu WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom | Fandíme filmu WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom | Fandíme filmu WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom | Fandíme filmu WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom | Fandíme filmu WandaVision: Marvel odhaluje, proč natočil novou komiksovku jako sitcom | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest