Wonder Woman 3 je krátce po úspěchu dvojky oficiálně potvrzena

Wonder Woman 3 je krátce po úspěchu dvojky oficiálně potvrzena | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Wonder Woman 1984 podle Warneru zaznamenala skvělé výsledky, a tak hned byla objednaná trojka.

Jak jsme vás informovali v pravidelné rubrice o tržbách v kinech, Wonder Woman 1984 celosvětově utržila za první zhruba dva týdny promítání 85 milionů dolarů. To není kdovíjaká částka, avšak v pandemické době, kdy je většina kin zavřená a film je pro Američany dostupný online, to zřejmě lze vnímat jako signál úspěchu. Anebo studio Warner Bros. bere v potaz to, jak si film vedl na americké streamovací platformě HBO Max, kam byl v bezprecedentním kroku snímek uvolněný souběžně s kino premiérou. Podle vyjádření studia snímek sledovala polovina kmenových uživatelů služby a další miliony uživatelů, kteří mají HBO Max zdarma jako bonus k různým partnerským službám. Kdybychom předpokládali, že snímek sledovalo zhruba 15 milionů účtů, v každé domácnosti průměrně dva lidé a průměrnou cenu kino vstupenky v USA zaokrouhlili na 10 dolarů, pak by divácký zájem na službě HBO Max odpovídal zhruba tomu, jako by američtí diváci za první víkend v pokladnách za film utratili asi 300 milionů dolarů.

Vypadá to, že zájem o Wonder Woman je tedy opravdu velký a to navzdory tomu, že recenze dvojky jsou dost polarizované. Průměrná známka na agregátoru recenzí je 6,3 a recenzenti v zásadě snímek vnímají dvěma různými způsoby. Podle jedněch jde o přiznané béčko, „hraný animák“ a labužnickou dávku upřímného patosu a koncentrované naděje. Podle druhých je snímek nekonzistentní maglajz, který se snaží opírat o nefunkční sentiment a vůbec nejde brát seriózně.

Šéf Warneru Toby Emmerich uvádí, že díky silnému úvodu bude možné dokončit dlouho zamýšlenou trilogii. Gal Gadot se vrátí jako Wonder Woman a Patty Jenkins jako scenáristka a režisérka. Není zřejmé, zda film půjde pouze do kin nebo opět do kin a na HBO Max zároveň. Warner před časem oznámil premiéry několika snímků plánovaných na rok 2023 a u všech uváděl, že jsou určené pro kina. Sama Jenkins před časem řekla pro New York Times, že by snímek asi nechtěla točit, pokud by nebyl uváděný v kinech. Můžeme tedy usuzuvat, že v tuto chvíli je v plánu film uvést přinejmenším v kinech.

O čem snímek bude pojednávat? To zatím není vůbec zřejmé. Režisérka Jenkins pro Cinemablend uvedla, že společně s Geoffem Johnsem vymyslela již dříve skvělý příběh, nicméně svět se neustále vyvíjí, a tak se zvolenému příběhu nechce napevno upsat. Natáčení filmu nezačne zítra a mezitím může Patty svět inspirovat k tomu, aby scénář ještě upravila, nebo úplně změnila. Při společném sledování filmu s fanoušky se jí někdo zeptal, zda by se mohla vrátit záporačka Cheetah (Kristen Wiig), k čemuž se Jenkins odmítla vyjádřit (zatímco jiné otázky odpovídala přímo). Gal Gadot v rozhovoru pro MTV uvedla, že už se nechce vracet do minulosti, ale spolu s dalším dobrodružstvím se chce posunout do přítomnosti. Režisérka se před časem vyjádřila v podobném duchu. Pro Variety Gadot ještě před oficiálním oznámením trojky řekla, že se k látce ráda vrátí, pokud Patty přijde se skvělým námětem. To znamená, že s ním buď skutečně přišla...anebo Warner slíbil královsky zaplatit. Za dvojku herečka dostala 10 milionů na ruku a dalších 10 milionů namísto výkonnostního bonusu, který by jí náležel za případný úspěch filmu v kinech během normálních časů. Je docela dobře představitelné, že výplata za třetí film bude opět přinejmenším v obdobné výši.

A kdy film uvidíme? Aktuálně sice hovoří o tom, že po úspěchu dvojky Warner urychleně chystá trojku, nicméně z rozhovoru pro NY Times vyplývá, že nejprve Patty připraví nové Star Wars. Ty bychom měli dostat v roce 2023 a v Hollywoodu je poměrně běžné, že se filmy připravují až do poslední chvíle před premiérou. Pokud by tedy Jenkins na další Wonder Woman začala pracovat nejdříve v roce 2023, neuvidíme trojku dříve než v roce 2024, spíše 2025. Připomínáme, že pauzu mezi WW1984 a WW3 má vyplnit chystaný spin-off o Amazonkách.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: MTV, NY Times, NY Times II, Variety, Cinemablend, Deadline, Patty Jenkins

Galerie: 4

Wonder Woman 3 je krátce po úspěchu dvojky oficiálně potvrzena | Fandíme filmu Wonder Woman 3 je krátce po úspěchu dvojky oficiálně potvrzena | Fandíme filmu Wonder Woman 3 je krátce po úspěchu dvojky oficiálně potvrzena | Fandíme filmu Wonder Woman 3 je krátce po úspěchu dvojky oficiálně potvrzena | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest