Box Office: Druhá Wonder Woman láme smutné rekordy

Box Office: Druhá Wonder Woman láme smutné rekordy | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Wonder Woman odstartovala kinařsko-streamovací experiment studia Warner Bros.

Za normálních okolností by bylo 16,7 milionu komiksovky Wonder Woman 1984 kasovní pohromou. Film, od kterého se očekávalo během jeho původní premiéry v létě nějakých 130 - 160 milionů ale tento víkend víc nedal. Alespoň z kin. Film totiž mimo klasických 2000 sálů ve Spojených státech odstartoval také na prémiové službě HBO Max. Z ní žádná přesná čísla neznáme. Jediné co bylo slyšet, byly nářky uživatelů, kteří prý měli se službou rozličné potíže od zpomaleného obrazu až po nemožnost se vůbec přihlásit. Tak či tak jde o nejlepší letošní pandemickou kino premiéru po Croodsových a Tenetu, tedy dvou snímků, které daly lehce přes 9 milionů během svého debutu. Od Frčíme! v březnu jde i o první premiéru vyšší než 10 milionů dolarů. Film má prozatím 85 milionů globálně včetně necelé třicítky z Číny. Warneři oznámili trojku, asi z povinnosti, tak doufejme, že už se jí dočkáme v lepších časech. 

Služba Disney+ nasadila tyto Vánoce pixarovku Duše. Ani tady samozřejmě čísla sledovanosti nemáme. Dodnes vlastně nevíme, jak si tam vedla Mulan, poslední Disneyho velkofilm, který byl na službu přeložený z kin. Duše byla uvedena do kin alespoň v Číně, kde utržila 5,5 milionu a globálně má 7,6 milionu. Čínští diváci prý pixarovku chválí kudy chodí a jde o jeden z nejlépe hodnocených importů. I tak to ale na vyšší návštěvnost nestačilo.

Americká kina nezůstala úplně prázdná. Universal nasadil další svůj film v rámci systému, kdy novinku na pár týdnů pošle do kinosálů a následně ji rychle převelí do online distribuce. Tentokrát tímhle způsobem byly uvedeny News of the World, western s Tomem Hanksem režírovaný Paulem Greengrassem. Zatímco v USA film brzo skončí na PVOD, práva na mezinárodní distribuci koupil Netflix. Z kin prozatím utrženy jen 2,4 milionu. Černá komedie Promising Young Woman s Carey Mulligan utržila z 1300 kin 680 000 dolarů. Film prý bude podle kritiků kultovní kousek a mohl by herečce zajistit nominaci na Oscara. Croodsovi 2 stále vydělávají hezké peníze. Filmu se dobře daří na VOD službách a s 30 miliony z amerických kin je pořád jedním z nejvýkonnějších filmů mimo Tenet. Globálně jsme na 98,5 milionu pro animovaný sequel. 

Universal
Tom Hanks v News of the World

Americká kina alespoň dostala malou naději v podobně téměř schváleného podpůrného balíčku od amerického kongresu. Finanční injekce by prý měla pomoct téměř 70 % malých a středních provozovatelů kin, kteří jsou téměř před bankrotem a peníze by jim měly pomoct krizi překonat. Ačkoli má tedy americký filmový průmysl potenciál se vzpamatovat, ve světě tento rok ztratil. Především v Asii, kde nejúspěšnější snímky tohoto roku byly tamní produkce. Ať jde o čínské The Eight Hundred s 472 miliony nebo Demon Slayer the Movie s 291 miliony především z Japonska.

Zdroj: Forbes, Deadline

Foto: Warner Bros., Universal

Galerie: 2

Box Office: Druhá Wonder Woman láme smutné rekordy | Fandíme filmu Box Office: Druhá Wonder Woman láme smutné rekordy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu