Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla

Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Režisérka Patty Jenkins vysvětluje, čím ji málem studio Warner odradilo a kde naopak musela svoje šéfy přesvědčovat, že vše dobře dopadne.

Komiksovka Wonder Woman 1984 už zkouší štěstí v těch kinech, která jsou různě po světě otevřená, přičemž na platformu HBO Max dorazí 25. prosince 2021. Ohlasy jsou v drtivé většině pozitivní, i když se hovoří o klasickém syndromu pokračování, kdy se vše snaží být větší a působit osudovějším dojmem, což ústí v lehkou překombinovanost. Ale jak bylo řečeno, povětšinou se chválí, tudíž komiksoví fanoušci hrdinky s tváří Gal Gadot patrně zklamáni nebudou. V rámci propagační kampaně se činila zejména režisérka Patty Jenkins, která prozradila řadu zajímavostí o atraktivní frančíze.

Warner Bros.
Gal Gadot a Chris Pine jako Diana a Steve Trevor ve snímku Wonder Woman 1984

V podcastu Happy Sad Confused přiznala, že od dvojky málem utekla. Údajně totiž nebylo studio Warner Bros. ochotno adekvátně její práci ocenit a nabídnout jí smlouvu, kterou si i s ohledem na kontrakty některých jiných obdobně zkušených filmařů (zpravidla mužů), kteří byli zainteresováni v komiksovém žánru, prý zasloužila. Vzhledem k postoji studia byla připravena sérii opustit a upsat se jinému projektu, protože nechtěla tolerovat takový přístup. "Byla to zajímavá zkušenost, ale neměla jsem s tím problém. Myslela jsem to smrtelně vážně. Měla jsem pocit, že nebudu-li trvat na svém, všechny zklamu. Když to nezvládnu já, tak kdo? Byla jsem velice, velice odhodlaná."

Warner Bros.
Gal Gadot jako Diana ve snímku Wonder Woman 1984

K samotnému průběhu produkce uvedla, že studio bylo i uprostřed natáčení trošku nervózní ohledně směřování projektu, ovšem vše se nakonec v dobré obrátilo a důvěra byla obnovena. Jenkins vysvětlila, že někdy je těžké materiálu stoprocentně věřit, když nemůžete vidět konečný výsledek. Chce to čas, aby do sebe vše zapadlo, obzvláště v rámci takto náročného a komplikovaného bijáku. Aby se ukázalo, že scénář je funkční, řádně se upravil vizuál a doladily se speciální efekty, bez nichž působí materiál místy poněkud směšně. Jenkins očividně zvládla Warnery uklidnit a bez větších problémů svoji vizi realizovala.

V rozhovoru pro server DigitalSpy taktéž odhalila, že původní kinoverze měla 2 hodiny a 45 minut, leč posléze došlo ve střižně k úpravám a snímek má 2 hodiny a 31 minut. Jenkins se ráda pevně drží scénáře, takže po ní obvykle příliš materiálu ve střižně nezbyde, jenže k některým zásahům byla tentokrát donucena. Ona sama by snímku vtiskla místy trošku rozvážnější tempo, ale některé scény prostě byly osekány, čímž se docílilo svižnějšího feelingu. Jenkins nicméně nemá v plánu režisérský sestřih, jelikož by byl zhruba jen o 10 či 15 minut delší, avšak šlo by spíš o určité "dožití" některých scén, nikoliv o příval neviděného/vyškrtaného materiálu. Prý by se pouze lehoulince zvolnilo a diváci by si toho zřejmě ani nevšimli. Dle jejího soudu to tedy nestojí za to.

Zdroj: Collider, Variety, DigitalSpy

Foto: Warner Bros.

Galerie: 7

Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Studio filmu nevěřilo a režisérka málem utekla | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest