Hamlet bude v novém filmu žena, bude to krvavé a urážlivé

Hamlet bude v novém filmu žena, bude to krvavé a urážlivé | Fandíme filmu
New Europe Film Sales
I tentokrát se dočkáme genderovým veletočů a nečekaných zásahů do literární klasiky.  

Švédská herečka Noomi Rapace se v posledních letech představuje spíše v menších a osobitějších filmech, přičemž chystaná volnější filmová adaptace Hamleta pojmenovaná Insane & Bloody zřejmě taktéž nebude úplně pro každého. Čtyřicetiletá herečka se chopí hlavní role, tudíž musí být každému jasné, že Shakespearův hrdina změní pohlaví. Na režijní sesli usedne Ali Abbasi, který k materiálu řekl, že půjde o šílenou a krvavou story. Doslova švédsko-dánský tvůrce řekl: "Shakespeare příběh ukradl od nás. Přišel čas, abychom si jej vzali zpátky a natočili verzi tak šílenou a krvavou, že se z ní [William] bude otáčet v hrobě. Udělejme Hamleta opět skvělým!"

Rapace v minulosti okusila produkce jako Prometheus, Pomsta mrtvého muže nebo 7 životů a prý dlouho dobu toužila zahrát si v Hamletovi. Dle jejích slov je tvůrčí tým nesmírně kvalitní a kreativní, takže uvidíme, jak moc se výsledný snímek bude držet slavné předlohy. Dost možná budou použita pouze některé témata či motivy a zbytek si tvůrci odvyprávějí po svém.

Režisér a scenárista Abbasi pochází z Íránu, leč dlouhodobě žije na severu Evropy. V roce 2016 se vytasil s nemastným a neslaným horůrkem Shelley a o dva roky později s mnohem povedenějším žánrovým mixem Tina a Vore (Border). V tomhle případě však scénář nepřipraví on sám, ale sepíše jej Islanďan Sjón Sigurdsson (The Northman).

Zdroj: Deadline

Foto: New Europe Film Sales (ilustrační, ze snímku Lamb)

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest