Thor 4: Záporák představen, vrací se stará postava a posouvá premiéra

Thor 4: Záporák představen, vrací se stará postava a posouvá premiéra | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Thora: Love and Thunder uvidíme později, než jsme dosud předpokládali. O to více se těšíme na vraždění bohů.

Ještě se vracíme k velkolepé Disneyho prezentaci pro Investory, během níž představil svoje novinky také Marvel. Vedle podrobností o jiných filmech a minisériích došlo také na podrobnosti ke snímku Thor: Love and Thunder. Šéf studia Kevin Feige zopakoval některé již známé skutečnosti, ale především potvrdil, že záporáka filmu skutečně bude hrát Christian Bale, komiksovým fanouškům známý především jako představitel Batmana z Nolanovy trilogie.

Feige ale také prozradil, koho Bale hraje. Postava se jmenuje Gorr the God Butcher, čili Gorr, řezník bohů. V komiksech jde o postavu s tragickým osudem. Původně je to dobrák, který však žije na nehostinné planetě plné náboženských fanatiků. Gorr při neštěstích postupně přijde o ženu a děti, což jej přiměje k tomu, aby zpochybnil existenci bohů. Za své rouhání je vyhnán z komunity, ale při svém putování na vlastní oči vidí boha spadnout z nebes. To, že bohové skutečně existují, ale dopustí utrpení, jej rozzuří. Sebere padlému bohovi jeho mocnou zbraň, Necrosword, a zavraždí jej. Následně se zařekne, že zabije všechny bohu mnohovesmíru. Jeho záměr mu výrazně usnadní, když objeví způsob, jak cestovat v čase. V komiksech se střetává s Thorem a k jeho poražení je třeba, aby se spojili Thorové z několika časových linií – současný Thor, mladý Thor a starý Thor.

Cestování v čase a prostoru Marvel nedávno nakousl. Teď se do něj ponoříme ještě hlouběji a stěžejní bude také v minisérii Loki, kde se Thorův bratr setká s Time Variant Authority, organizací, která dohlíží na to, aby v proudu času nevznikaly potíže. Je klidě možné, že Lokiho dobrodružství bude s konáním Gorra nějak souviset.

Jedním z Thorů bude v chystaném snímku také Jane Foster v podání Natalie Portman. Tu jsme naposledy potkali jako obyčejnou smrtelnici, avšak víme, že v Love and Thunder pozvedne Thorovo kladivo. Portman v nedávném interview pro Jimmyho Kimmela potvrdila, že její postava se bude ve filmu jmenovat The Mighty Thor. Zároveň ale vysvětlila, že rozhodně nebude na plátně vypadat jako Chris Hemsworth. Zažertovala, že vedle jeho svalové hmoty bude působit jako seschlá babička.

Kromě Hemswortha a Portman se vracejí Tessa Thompson jako Valkyrie a režisér Taika Waititi v roli kamenného Korga. Potvrzený byl nově také návrat Lady Sif, asgardské bojovnice, která se ve filmech objevila naposledy v Temném světě. Následně měla už jen cameo v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. Během natáčení Thora: Ragnarok měla jiné pracovní závazky a nemohla se zúčastnit. To ale zároveň způsobilo, že nebyla filmařům k dispozici při natáčení scén, v nichž byli povražděni všichni Thorovi ostatní spolubojovníci. Sif se tak může pohodlně vrátit. Návrat Jamie Alexander v roli bojovnice jako první odhalil server Deadline, který zároveň uvedl, že se Sif mohla zastavit také v minisérii Loki. Fanoušci o tom začali spekulovat už v době, kdy Alexander na sociálních sítích napsala, že je pracovně v Atlantě, kde se Loki natáčí.

Nicméně to vypadá, že ani smrt ještě nutně nemusí u Marvelu bránit vašemu návratu. Strážce mezihvězdného mostu Bifrost Heimdall sice zemřel během událostí Avegers: Infinity War, avšak režisér Waititi na svém Instagramu sdílel fotky z toho, jak si spolu s Idrisem Elbou v Austrálii společně zašli na ragbyový zápas. A fanoušci samozřejmě začali okamžitě spekulovat o tom, zda to náhodou neznamená, že se Heimdall vrátí…

Na závěr dodejme už jen to, že se mírně odkládá premiéra snímku. Dosud bylo uvedení filmu oznámené na únor 2022, podle nejnovějších informací film uvidíme 6. 5. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: Marvel, Disney Investor Day, Deadline, Jimmy Kimmel, Taika Waititi

Galerie: 5

Thor 4: Záporák představen, vrací se stará postava a posouvá premiéra | Fandíme filmu Thor 4: Záporák představen, vrací se stará postava a posouvá premiéra | Fandíme filmu Thor 4: Záporák představen, vrací se stará postava a posouvá premiéra | Fandíme filmu Thor 4: Záporák představen, vrací se stará postava a posouvá premiéra | Fandíme filmu Thor 4: Záporák představen, vrací se stará postava a posouvá premiéra | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest