She Will Rise: Jeden z mála případů, kdy je z obtěžování obviněná mocná žena, bude zpracován jako film

She Will Rise: Jeden z mála případů, kdy je z obtěžování obviněná mocná žena, bude zpracován jako film | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 4 obrázky
Bývalou političku obviněnou ze sexuálního obtěžování si zahraje hvězda Příběhu služebnice. Příprava filmu se nelíbí údajným obětem. 

Formou televizního filmu bude vyprávěn příběh bývalé americké političky Katie Hill, která před rokem odstoupila ze svého postu ve Sněmovně reprezentantů (jedna ze dvou komor Kongresu Spojených států amerických) po sérii obvinění z údajného sexuálního obtěžování. Toho se Hill měla dopustit na svých podřízených a zaměstnancích vlastní kanceláře. Politička o svém příběhu napsala knihu jménem She Will Rise: Becoming a Warrior in the Battle for True Equality, ze které bude film vycházet.

Společnost Blumhouse TV, která snímek produkuje, jej plánuje natočit výhradně pro streamování přes internet, v kinech se jej tedy nedočkáme. Distributor se ovšem zatím nenašel, nevíme tedy, zda film uvidíme na Netflixu, Apple TV, HBO Max, Hulu nebo úplně jiné platformě. Navzdory tomu se film aktivně připravuje a role Katie Hill se chopí Elizabeth Moss, hvězda seriálu Příběh služebnice nebo hororového hitu Neviditelný.

„Jsem poctěná, že jsem dostala možnost zahrát si Katie a pomoci odvyprávět její příběh. Její síla a práce na posílení hlasu žen je pro mě neskutečně inspirativní a její zážitky pro nás v této době nemohly být více důležité,“ svěřila se herečka pro server Variety. Dále si pochvaluje spolupráci s Blumhousem a jeho šéfem Jasonem Blumem, stejně tak jako s Lindsay McManus, která bude po boku Elizabeth Moss snímek produkovat. Samotná Katie Hill bude u projektu působit jako výkonná producentka.

„Napsala jsem She Will Rise, abych vzala zpět do vlastních rukou příběh, který jiní překroutili. Také jsem chtěla poukázat na příběhy žen, jejichž odvaha a neústupnost mi daly tolik potřebnou sílu v mém vlastním boji,“ říká o své knize a chystaném filmu Hillová. „Jsem vděčná za příležitost spolupracovat na tomto projektu po boku tolik talentovaného týmu z Blumhouse a s Elizabeth Moss v hlavní roli.“

Je zjevné, že stejně jako kniha, bude i film političku v případu hájit. To se nelíbí jejím bývalým kolegům, kteří se na sociálních sítích vyjádřili ve smyslu, že příběh jejich bývalé šéfové prozkoumává kromě šikany a násilí ze strany jejího manžela i sexuální obtěžování na pracovišti ze strany samotné Hillové, která tak může vystupovat jednak jako oběť, ale také jako predátor. Je pochopitelné, že ti, kteří se cítí poškození nechtějí, aby údajná sexuální predátorka byla vykreslována čistě jako oběť, zde si ale budeme muset počkat na nějaký jiný film, seriál nebo dokument. Od projektu, na kterém se Katie Hill osobně podílí, nestrannost asi čekat nemůeme.

Foto: Universal, Hulu - ilustrační

Zdroj: Variety

Galerie: 5

She Will Rise: Jeden z mála případů, kdy je z obtěžování obviněná mocná žena, bude zpracován jako film | Fandíme filmu She Will Rise: Jeden z mála případů, kdy je z obtěžování obviněná mocná žena, bude zpracován jako film | Fandíme filmu She Will Rise: Jeden z mála případů, kdy je z obtěžování obviněná mocná žena, bude zpracován jako film | Fandíme filmu She Will Rise: Jeden z mála případů, kdy je z obtěžování obviněná mocná žena, bude zpracován jako film | Fandíme filmu She Will Rise: Jeden z mála případů, kdy je z obtěžování obviněná mocná žena, bude zpracován jako film | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest