Herec Shia LaBeouf čelí rozsáhlé žalobě bývalé přítelkyně

Herec Shia LaBeouf čelí rozsáhlé žalobě bývalé přítelkyně | Fandíme filmu
Sigur Rós
Zobrazit další 2 obrázky
Zpěvačka FKA twigs viní LaBeoufa z násilí vůči ní nebo z ubližování psům. Herec část viny připustil.

Proti herci Shia LaBeoufovi stojí bývalá přítelkyně, zpěvačka Tahliah Debrett Barnett, známější jako FKA twigs. Dvojice se dala dohromady během natáčení filmu Honey Boy a pár tvořili zhruba rok. Podle žaloby, kterou zpěvačka podala, a kterou se podařilo získat magazínu Variety, to ale stačilo na to, aby se Shia dostal do maléru. Obviněn je ze sexuálního obtěžování, napadení a způsobení emočního trýznění. 

Dle výpovědi se během valentýnského výletu jednou Tahliah probudila LaBeouf se nad ní tyčil, násilně jí sevřel paže a škrtil ji. Kromě toho šeptal slova „Jestli nepřestaneš, ztratíš mně.“  Šíleně se choval také cestou domů. Vyhrožoval havárií, pokud mu nevyzná věčnou lásku. Když zastavili u čerpací stanice, napadl ji, hodil o auto, křičel jí do tváře a opět škrtil, načež ji donutil nastoupit zpět do vozu. 

V udání je dále popsáno období LaBeoufovi práce na filmu The Tax Collector. Do své role se měl ponořit natolik, že v Los Angeles střílel toulavé psy, aby poznal smýšlení vraha. Obžaloba popisuje paranoidní myšlenky o gangsterech, kteří jim vtrhnou do domu. Vedle postele měl mít nabitou zbraň, ale zároveň trval na odemčených vchodových dveřích. Zpěvačka se v posteli cítila uvězněná a často si v noci psala s přáteli o útěku. LaBeouf ji prý žádal, aby spala nahá a nutil ji před spaním sledovat dokumenty o zavražděných ženách.

Běžným jevem prý bývalo znevažování její osoby. Nařčen je Shia z častých návalů zuřivosti a žárlivosti, kdy obviňoval přítelkyni z přebývaní u bývalého snoubence (Roberta Pattinsona). V obviněních se píše i o počítání polibků v náhodný den a nadávání, jestli jich nebylo dost. Shrnuto a podtrženo, herec měl Tahlii trýznit ve stupňujícím se víru verbálních, psychických a fyzických útoků. Vyhrožovat měl zveřejněním soukromé komunikace, aby si vynutil poslušnost. Pomyslnou tečkou na seznamu je obvinění, že zpěvačka od Shii dostala pohlavní nemoc. Pro lehkovážnost v oblasti zdraví je v žalobě označen za nebezpečí pro ženy.

Advokát žalobkyně uvedl, že se pokoušeli spor řešit privátně, pouze s podmínkou, že se LaBeouf podrobí smysluplné psychologické léčbě. Po odmítnutí šli s věcí na veřejnost, aby na něj upozornili a zabránili, aby se s ním někdo další ocitnul v podobné situaci.

Shia LaBeouf se už přiznal k valentýnskému incidentu, skutečně ženou hodil o auto a pokusil se ji uškrtit. Jiné ženě, se kterou zpěváčku podváděl, řekl, že z auta ji vytáhl za límec. Rovněž ale tvrdí, že ne všechno je pravda. Jeho obhájce například rázně odmítl šíření pohlavní nemoci. Herec ve svém emailu pro The New York Times napsal: „Nemohu nikomu vnucovat, jak by se měli cítit po tom, jak jsem se k nim choval. Nemám omluvu pro můj alkoholismus nebo agresivitu, jen odůvodnění. Léta ubližuji sobě a všem kolem mě. Opakovaně ubližuji svým nejbližším. Stydím se za to a omlouvám se těm, které jsem ranil. To je vše, co můžu říct.“

Zdroje: NY Times, Variety

Galerie: 3

Herec Shia LaBeouf čelí rozsáhlé žalobě bývalé přítelkyně | Fandíme filmu Herec Shia LaBeouf čelí rozsáhlé žalobě bývalé přítelkyně | Fandíme filmu Herec Shia LaBeouf čelí rozsáhlé žalobě bývalé přítelkyně | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest