Jane Got a Gun: Režisérka se vykašlala na natáčení

Jane Got a Gun: Režisérka se vykašlala na natáčení | Fandíme filmu
V den první klapky se režisérka Lynne Ramsay nedostavila bez udání důvodu na natáčení. Kdo ji nahradil a co všechno se semlelo? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Zatímco produkce standardně probíhá a herci pravděpodobně natáčí pouze svoje scény, producenti začínají hledat narychlo náhradu Jude Lawa. Vyrojila se zatím tři jména, která k westernu už několikrát pasovala - Jake Gyllenhaal byl kovbojem už ve Zkrocené hoře, Tobey Maguire zase v Jízdě s Ďáblem (oba filmy pod taktovkou Anga Leeho) a nakonec Jeff Bridges, který naposledy sedlal koně v Coenovské Opravdové kuráži. Poslední jmenovaný je na roli možná už malinko starý, takže můžeme předpokládat, že nakonec Natalii Portman vypomůže buď Gylenhaal nebo Maguire, se kterými už pracovala na filmu Bratři. Od Ramseyové zatím ani slovo, ale začíná vyplouvat na povrch, že odchod nebyl tak nečekaný, jak se tvrdilo, a že by za ním mohly stát osobní problémy. Na podrobnější informace ale raději ještě počkáme.

Šílenství zavládlo v Santa Fe! Ne tak úplně doslova, ale pokud se tomu má něco ve filmovém byznysu blížit, tak to bude právě aktuální situace s chystaným snímkem Jane Got A Gun s Natalie Portman v hlavní roli. Právě tento očekávaný western si toho v preprodukci zažil už dost, když se nemohl odlepit od země kvůli financování a teď v posledních dnech projekt stíhá vyloženě jedna špatná zpráva za druhou. Ale popořadě, protože jinak se v tom lehce ztratíme.

Druhou hlavní roli měl vedle Natalie Portman dostat Michael Fassbender, jehož postavu hrdinka jako svého bývalého milence požádá o pomoc při obraně polomrtvého manžela a vlastní farmy, kterou se chystají napadnout desperáti. Manžela si měl zahrát Joel Edgerton. Pár dnů před začátkem natáčení však kvůli údajné kolizi s natáčením X-Men: Days of Future Past opustil projekt Michael Fassbender. Režisérka Lynne Ramsay, která zaujala drsným nezávislým snímkem Musíme si promluvit o Kevinovi, však hned vymyslela záložní plán, během něhož přesunula Edgertona z role Janina manžela do role jejího nápomocného milence a zbylé místo zaplnila Judem Lawem. Producenti jí určitě tímto tahem tleskali ve stoje, než se však režisérka v první den natáčení vůbec neukázala bez jediného slova na place.

Ve filmovém byznysu něco takového znamená okamžitý vyhazov a nejspíš nějakou právní dohru. Pravděpodobně skrze Joela Edgertona se k projektu narychlo dostal Gavin O‘Connor, který na sebe hlasitě upozornil divácky chváleným snímkem Warrior. Nedokážu si představit, jak složitá to pro něj musí být situace vlétnout na rozjetý vlak, když vezmeme v úvahu rozdílné styly obou režisérských osobností. A také si nedokážu představit, jak složité to pro něj musí být, když pár hodin po podepsání jeho smlouvy vypoví tu svoji Jude Law, jenž do projektu šel údajně „jen kvůli Ramsayové“. Tenhle projekt začíná být pořádně prokletý, takže doufejme, že se dočká nějakého zdárného dokončení.

Většina diváků se ale asi už těší víc na pikantní bonusy z natáčení než na snímek samotný. Bude zajímavé zjistit, z jakého důvodu Ramsayová udělala to, co udělala. Na jednu stranu se totiž jedná o neuvěřitelně sobecké gesto vůči všem kolegům, jež se v den natáčení shromáždili na place a nemohli kvůli ní začít pracovat. Pokud by se navíc nepodařilo narychlo sehnat O’Connora, mohli o práci klidně přijít úplně. Na stranu druhou těžko věřit, že by se režisérka k takovému výstupu uchýlila, pokud by k němu neměla pádný důvod, takže bůh ví, jestli jí producenti neprovedli nějakou levotu.

Zdroje: LA Times, Collider, Yahoo

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest