Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky

Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Protiválečný knižní opus se podívá na Netflix a bude u toho i Daniel Brühl.

Klasický meziválečný román Na západní frontě klid (All Quiet on the Western Front / Im Westen nichts Neues) publikoval Erich Maria Remarque (sám veterán z první světové války) poprvé v lednu roku 1929. Hutný příběh zobrazuje krutou realitu války, hluboké odtržení od civilního života a ztrátu chuti žít. Kniha vypráví o osudech skupiny mladých německých branců v době první světové války na jejich cestě od mladistvého idealismu a patriotického zápalu až k trpkému životnímu rozčarování. Slovy hlavního hrdiny, Paula Bäumera: "Žijeme v zákopech, bojujeme a snažíme se nenechat se zabít. To je celé."

CBS
Na západní frontě klid (1979)

Patrně nejzdařilejší filmovou adaptací světoznámého románu zůstává oscarový snímek Lewise Milestona z roku 1930, leč vynikající je i Zlatým glóbem oceněný počin Delberta Manna z roku 1979. Přiblížit se co do kvalit těmto majstrštykům zkusí švýcarský filmař Edward Berger (Jack, Všechna moje láska), jenž bude mít k ruce scénář z per novináře z Washington Post Iana Stokella a producenta/herce Lesleyho Patersona.

Tentokrát půjde o německou produkci, kterou zastřeší streamovací gigant Netflix, přičemž do projektu má být nalita nemalá suma dolarů. Produkční práce by měly dle informací serveru Variety vypuknout v březnu 2021 a hlavní roli si střihne sympaťák Daniel Brühl. Berger hovoří o snímku jako o moderním a svěžím pokusu uchopit světoznámou látku a natočit protiválečný biják, který se skutečně dotkne publika.

Zdroj: Variety

Foto: Universal Pictures (ilustrační, ze snímku Na západní frontě klid z roku 1930)

Galerie: 8

Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu Na západní frontě klid: Netflix nabídne velkolepé zpracování válečné románové klasiky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest