Pád Bílého domu: O vyměklou verzi nikdo nestál

Pád Bílého domu: O vyměklou verzi nikdo nestál | Fandíme filmu
Většina hollywoodských bijáků se točí pro celou rodinu. U Olympus Has Down tvůrci rozhodli, že film natočí realisticky nebo vůbec. Ověřte si to ve videu z přestřelky.

EDIT: Tak se omlouvám, zpětně jsem si všiml, že video přinesl už kolega Rudmen ve starším článku. Nicméně vyjádření Butlera a Fuquy jsou aktuální.

Pád Bílého domu za oceánem pomalu, ale jistě vstupuje do kin, a tak si tvůrci poctivě odbývají kolečko s filmovými reportéry. Co jsme se dozvěděli? Scénář se nejprve dostal do rukou Gerardu Butlerovi, který s ním prý okamžitě běžel za režisérem Antoinem Fuquou, protože film o typově podobném hrdinovi ti dva spolu chtěli připravit už delší dobu. Fuqua byl pro Butlera zárukou realistického přístupu, kdy postavy budou muset potit krev, než se jim podaří dosáhnout jejich cílů. Pokud by prý jen na okamžik studio zkusilo snížit rating na PG13, oba pánové by okamžitě vycouvali – o natáčení pohádky pro děti neměli zájem. Tu realističnost je ale samozřejmě třeba brát s nadhledem, jak se můžete přesvědčit v novém klipu na konci článku. Na jednu stranu je akce dobře natočená a správně zemitá, tohle nebude žádný G.I. Joe, nicméně pořád můžeme počítat se značnou hollywoodskou licencí, k realistickému pojetí Paula Greengrasse či Kathryn Bigelow má Olympus pořád ještě daleko.

Připomínáme, že Olympus Has Fallen pojednává o teroristickém útoku na Bílý dům, při kterém je americký prezident držen jako rukojmí a jeho jedinou šancí na přežití je jeho bývalý osobní strážce (Gerard Butler), kvůli nešťastné nehodě degradovaný na kancelářskou krysu. Vedle Butlera si ve filmu zahrají Morgan Freeman, Radha Mitchell, Aaron Eckhart, Cole Hauser nebo Melissa Leo. Česká i slovenská premiéra jsou stanoveny na 11. dubna.

Pád Bílého domu: eRkový klip

 

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu