The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice

The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu
STXfilms / Amazon Prime
Zobrazit dalších 7 obrázků
Jak dlouho může člověk bez soudu nebo obvinění sedět v guantánamském lochu? Nechtějte ani vědět.

Skotský režisér Kevin Macdonald má na kontě celou řadu zajímavých celovečeráků a dokumentů, leč čtyři kousky se sluší zmínit explicitně - životopisné drama Poslední skotský král (2006), kriminální drama Na odstřel (2009) a dokumenty Marley (2012) a Whitney (2018). Macdonald prostě obvykle neselhává a mám takový pocit, že i thriller založený na skutečných událostech The Mauritanian se zařadí k těm povedenějším bijákům v jeho filmografii.

Snímek vychází z knihy Deník z Guantánama (mimochodem skvělá a čtivě napsaná věc), kterou sepsal Mohamedou Ould Slahi. Tenhle chlapík byl od roku 2002 vězněný v nechvalně proslulém internačním táboře v kubánském zálivu Guantánamo, přičemž Spojené státy americké proti němu za celou dobu nevznesly jediné obvinění. Nebudu vám říkat, jak dlouho si Ould v ohavné americké base nakonec neprávem poseděl, ale každému musí být jasné, že každodenní život guantánamského vězně není žádný med.

Nejen tyto hrůzy, ale i tvrdou soudní bitvu o jeho propuštění nám 19. února 2021 naservíruje Macdonald a těšit se můžeme na parádní herecké obsazení, jemuž vévodí Benedict Cumberbatch, Jodie Foster a Shailene Woodley. Coby oběť justičního omylu se pak představí Tahar Rahim. Nutno podotknout, že materiál vypadá na první dobrou výborně.

Zdroj: STXfilms

Foto: STXfilms

Galerie: 8

The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu The Mauritanian: Hvězdně obsazený thriller nás zavede do kontroverzní guantánamské věznice | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest